Вінниця
26.04.2024
7.86° C
Вгору

У Вінниці стартував соціальний проєкт «Відкриті уроки футболу»

Сьогодні у Вінниці відбулось спортивне дійство в межах соціального проєкту «Відкриті уроки футболу» (Open Fun Football Schools). Захід приурочено до Дня європейського футболу у місті Вінниця, що проходить в рамках тижня Європейського футболу. Спортивний стадіон Вінницького міського палацу дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної прийняв понад півтори сотні учасників. Це діти-переселенців та військових ЗСУ, діти, які постраждали від війни та із сімей, які потребують соціальної підтримки. Це дійство організували Вінницька обласна асоціація футболу у співпраці з ГО «Спортивна Молодь Вінниччини», Українською асоціацією футболу, UEFA Foundation for children, Cross Cultures (Данія). У нашому місті захід відбувся за підтримки Вінницького міського голови Сергія Моргунова та міської ради.

Мета проєкту – об’єднати малечу, подарувати відчуття безпеки та задоволення від спілкування та заняття футболом.

 

Перед початком заходу заступник міського голови Андрій Очеретний привітав юних спортсменів від імені очільника громади Сергія Моргунова і зазначив, що цей проєкт у Вінниці відбувається вперше.

«Ви майбутнє України! Бажаю, щоб ви у майбутньому захищали Україну на спортивних полях світу. І український прапор підіймався тільки з перемогою!», – каже Андрій Очеретний.

Головним завданням проєкту є захист та психологічна підтримка дітей, які постраждали від війни, зазначив голова Вінницької обласної асоціації футболу Ігор Гатауллін.

«У зв’язку з війною ми вирішили, що даний захід буде адресовано на підтримку дітей, адже вони наше майбутнє. Під час таких уроків діти гуртуються та навчаються правилам поведінки в житті в цілому та на стадіоні, зокрема», – наголосив Ігор Гатауллін.

А представник Вінницької ОАФ Павло Форманюк повідомив, що захід приурочено до тижня Європейського футболу: «Головна мета – здружити дітей та подарувати їм емоції, гарний настрій».

 

Після урочистої частини на поле вийшли 144 дітини – усі в ексклюзивних футболках і кепках. У відповідному екіпіруванні їх зустрічали й вчителі та волонтери, які допомагали в організації футбольного дійства.

 

Дітей об’єднали у 12 команд за кількістю секторів, на які умовно було поділено футбольне поле і, які необхідно було обійти по-черзі.

 

На кожному з майданчиків на учасників чекали тренери-волонтери. Вони ділилися секретами гри, знайомили із вправами на влучність та кмітливість, влаштовували змагання, різноманітні ігри та конкурси. Подорожуючи футбольним полем, діти потрапляли також до двох незвичайних секторів – психолога і поліцейського. Перший запрошував взяти участь у психологічній дискусії, а другий – розповідав, як правильно поводитись в умовах війни та її наслідків – мінімізації ризиків від вибухонебезпечних предметів, мін, надзвичайних ситуацій тощо.

«Цікаво було почути про мінну безпеку коли розповідали поліцейські, – каже один із учасників проєкту 12-річний Андрій. – Також дуже сподобались вправи з м’ячем. Ми вчили обводили м’яч, передавали його один одному, через голову, через ноги». Хлопчик зізнається, що заняття з футболу відвідує вперше.
І діти, і їхні батьки кажуть, що побували на справжньому спортивному святі. Дарина Капканець із двома синами евакуювалась до Вінниці із Запорізької області. У себе вдома хлопчики займалися футболом, каже жінка, тож із радістю відгукнулися на можливість відвідати такий незвичайний відкритий урок. «На заході діти знайшли нових друзів, весело провели час та отримали безцінний досвід», – розповіла Дарина.

По завершенню дійства на юних учасників чекали приємні сюрпризи. Кожній дитині подарували футболку, кепку та диплом учасника.

 

Далі соціальний проєкт «Відкриті уроки футболу» проходитиме ще на двох локаціях області – у Калинівці та Хмільнику.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin