Вінниця
29.03.2024
8.33° C
Вгору

Додатковий кінопоказ фільму «Вільна людина. Проща» переносять на 14 жовтня

Через технічні причини та велику кількість охочих побачити документальний фільм про десантника і мандрівника Валерія Маркуса “Вільна людина. Проща” додатковий кінопоказ вирішили перенести, символічно на День захисників та захисниць України.

 

Стрічку покажуть 14 жовтня на великому екрані – в кінотеатрі «Родина» (вул. М. Оводова, 47). Початок – о 18:00 год. Вхідний квиток – 50 грн. Додатковий благодійний внесок – від 50 грн (ці кошти перерахують до благодійного фонду Markus Foundation на підтримку 47-го штурмового полку, головним сержантом якого є Валерій Маркус). Для участі потрібно попередньо зареєструватися за посиланням.

 

«Вільна людина. Проща» – це повнометражний документальний фільм режисера Сергія Дмитренка. Стрічка розповідає про десантника ЗСУ, учасника російсько-української війни, відомого блогера, мандрівника та автора книги-бестселера «Сліди на дорозі» Валерія Маркуса (Ананьєва). Кінокартина розкриває надважливі теми для нашого суспільства: реалії війни та складнощі реабілітації; силу волі та важливість подорожувати; мовне питання та значення культури; успіх, критику та ставлення до грошей.

 

У цьому фільмі, серед іншого, важливу роль відіграє історія про мандрівку Валерія Шляхом святого Якова. Аби структурувати у свідомості три роки, проведені на війні, він вирушає у пішу прощу з Парижа до мису Фіністерре в Іспанії. Та чи знайде десантник спокій, йдучи легендарним шляхом пілігримів? Як змінився Валерій після всього пережитого? Та чому його знову і знову тягне у далекі мандри?

Сюжет охоплює 2014-2020 роки, та з огляду на жахливі події сьогодення, він набув додаткових сенсів. Особливо коли знаємо, що після всього пережитого Валерій Маркус повернувся до лав ЗСУ з перших днів повномасштабної війни», – говорить директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені.

У Вінниці цей фільм покажуть втретє. Перші два покази відбулися 17 і 24 вересня ексклюзивно у рамках Днів європейської спадщини. Як все було, читайте і дивіться за посиланням.

Трейлер фільму тут.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin