Вінниця
28.03.2024
16.57° C
Вгору

Вінничани можуть отримати безоплатні ліки в рамках державних програм

Незважаючи на воєнний стан, в Україні продовжують діяти державні програми, за якими пацієнти забезпечуються необхідними лікарськими засобами.

Ліки можна отримати за такими державними програмами:

Це основні лікарські засоби, які закуповуються закладами охорони здоров’я. Дізнатись, чи входять призначені ліки до цього переліку можна на сайті «Ліки Контроль».

  • Медикаменти, які закуповує державне підприємство «Медичні закупівлі України»

Зокрема сюди входять препарати для онкохворих, пацієнтів з гемофілією, хворих на дитячий церебральний параліч, медикаменти для лікування туберкульозу тощо. Інформація про наявність цих лікарських засобів публікується на сайті МОЗ

  • Державна програма «Доступні ліки»

До цієї програми входять препарати призначені для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету, бронхіальної астми(рецепт на них виписує сімейний лікар), нецукрового діабету, розладів психіки та поведінки, епілепсії (рецепти виписують профільні спеціалісти – психіатри, неврологи, ендокринологи). Ці ліки можна отримати в аптеці за рецептом лікаря безоплатно або з невеликою доплатою. Шукати аптеку з «Доступними ліками» радимо за допомогою «Електронної карти аптек-учасниць програми реімбурсації лікарських засобів».

«Наразі пацієнти певних категорій можуть скористатись державними програмами для отримання ліків, – каже директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш. – Якщо ми говоримо про державну програму «Доступні ліки», то по ній можна отримати препарати у більшості аптеках Вінниці. Для цього потрібен електронний або паперовий рецепт від сімейного лікаря або профільного спеціаліста – психіатра, невролога, ендокринолога».

 

Нагадуємо, що у медичних закладах Вінниці продовжують видавати рецепти за програмою «Доступні ліки».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin