Вінниця
29.03.2024
8.96° C
Вгору

У вінницьких школах продовжуються роботи з облаштування найпростіших укриттів

У Вінницькій громаді активно ремонтують укриття у закладах освіти. Відтак все більше дітей повертаються за шкільні парти. Зокрема, нещодавно в ліцеї №7 імені Олександра Сухомовського завершили облаштування додаткового укриття згідно з рекомендаціями ДСНС.

У закладі освіти є два приміщення, які слугують укриттям для школярів та персоналу ліцею під час повітряної тривоги. За словами директорки Ганни Романової, одне приміщення уміщує 100 осіб, інше – понад 300.

«За кошти міського бюджету в одній із будівель ліцею облаштували найпростіше укриття, яке в довоєнний час виконувало функції складу. Це дозволяє за лічені секунди потрапити у безпечне місце і продовжити там освітній процес», – каже Ганна Романова.

Також вона додала, що в укритті провели усі необхідні ремонтні роботи: встановили витяжку, провели нове освітлення, обладнали санвузли та умивальники, встановили бойлери. Крім того, підключили телефонний зв’язок та наразі проводять Wi-Fi.

«Приміщення вже виконує функцію найпростішого укриття, де ми за допомоги міської влади, громадських організацій та небайдужих людей створили комфортне приміщення, яке має необхідне обладнання: ковдри, воду, їду та медикаменти. Ми сподіваємось, що все це не знадобиться, але в умовах воєнного стану, ми маємо бути готовими до будь-яких викликів», – каже директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin