Вінниця
20.04.2024
9.29° C
Вгору

Вінниця долучиться до соціального проєкту «Відкриті уроки по футболу»

29 вересня у Вінниці відбудеться відкриття серії заходів у межах проєкту «Відкритті уроки по футболу» (Open Fun Football Schools). На спортивне дійство запрошують дітей-переселенців, дітей військових ЗСУ, дітей постраждалих від війни та із сімей, які потребують соціальної підтримки. Організовує захід Вінницька обласна асоціація футболу у співпраці з ГО «Спортивна Молодь Вінниччини», Українською асоціацією футболу, UEFA Foundation for children, Cross Cultures (Данія) та за підтримки Вінницького міського голови Сергія Моргунова та міської ради.

Заходи проєкту «Відкриті уроки по футболу» проходитимуть на трьох локаціях області, а саме: Вінниці, Калинівці та Хмільнику.

 

Першим учасників футбольного фестивалю прийматиме стадіон Вінницького міського палацу дітей та юнацтва. Організатори кажуть, буде залучено 144 дитини, більшість з яких є вимушеними внутрішніми переселенцями, 11 молодих волонтерів, представники місцевої влади, психолог, представники поліції.

«Участь у проєкті можуть взяти діти різного віку та статі, незалежно від фізичної підготовки та умінь. Ми хочемо показати, що футбол – це гра для усіх, ним потрібно займатися у першу чергу для себе, – каже голова Вінницької обласної асоціації футболу Ігор Гатауллін. – Вінниця має розвинену спортивну інфраструктуру. Зокрема, на стадіонах зі штучним покриттям дітки можуть вправлятися з м’ячем майже увесь рік. Для проведення нашого футбольного фестивалю нам надали хороше поле, яке було оновлене в останні роки. Вдячні за цю можливість міській команді і меру. Ми співпрацюємо з усіма владними структурами, і можемо відзначити, що керівництво міста Вінниця докладає всіх зусиль для розвитку та розбудови футбольної інфраструктури».

А представник Вінницької ОАФ Павло Форманюк зауважив, що головна мета заходу – здружити дітей та подарувати їм емоції, гарний настрій та задоволення від спілкування. Не обійдеться і без приємних сюрпризів – кожній дитині буде вручено футболку, кепку та диплом учасника «Відкриті уроки по футболу». Захід відбудеться 29 вересня, початок о 10:00 год.

Реєстрація за посиланням: https://cutt.ly/LVlSJai

Для довідки:

Проєкт «Відкриті уроки по футболу» (Open Fun Football Schools), що проходить за підтримки Дитячого фонду УЄФА та «Cross Cultures» (Данія) – це:

  • психосоціальна підтримка дітей ВПО, дітей військових ЗСУ, дітей, постраждалих від війни,
  • об’єднання і дружба дітей ВПО з місцевими дітьми,
  • соціальна інтеграція,
  • інклюзивне середовище,
  • учасники незалежно від рівня здібностей, статі,
  • знання з безпеки в умовах війни,
  • філософія масового футболу – радість від гри замість результату будь-якою ціною,
  • виховання здорового способу життя,
  • розвиток волонтерства,
  • активізація місцевих громад через міжсекторні мережі (вчителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати та інші).
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin