Вінниця
25.04.2024
9.13° C
Вгору

У Вінниці пройде тренінг з домедичної допомоги в умовах війни

22 та 23 вересня у Вінниці пройде тренінг з домедичної допомоги в умовах війни, на якому містянам розкажуть, зокрема, як надавати допомогу при пневмотораксі, опіках та травмах.

 

Про це повідомив на своїй фейсбук-сторінці професійний інструктор з домедичної допомоги та тактичної медицини, військовий хірург та учасник бойових дій Роман Бенцак.

Тренінг, який пройде 22-23 вересня з 18:00 по 20:00 у креативному просторі “Артинов” (вулиця Оводова, 22), проведуть сертифіковані інструктори, бойові медики та військові лікарі. Інструктори мають великий бойовий досвід надання невідкладної допомоги на передовій з 2014 року:

 

– Роман Бенцак – військовий хірург, учасник бойових дій, професійний інструктор з домедичної допомоги та тактичної медицини з 8-річним стажем. З 2014 року рятував наших Захисників та Захисниць на фронті. Засновник Тренінгового центру та проєкту “Досвід ветеранів”.

– Костянтин Герцик – бойовий медик Добровольчого Медичного батальйону “Госпітальєри”, професійний інструктор з домедичної допомоги та тактичної медицини. На фронті з початку широкомасштабної війни рятує життя нашим Захисникам та Захисницям.

– Євген Майструк – ветеран з інвалідністю внаслідок війни. Воїн-розвідник 131 Окремого розвідувального батальйону. У 2020 році під час виконання бойового завдання отримав тяжке поранення обличчя, внаслідок чого втратив ліве око.

 

Як зазначають організатори, тренінг – це 70% практики на сучасних тренажерах, де містяни зможуть відпрацювати до автоматизму алгоритм першої допомоги при критичних кровотечах. Окрім цього, на тренінгу буде змога навчитись:

– правильно оцінювати ситуацію

– надавати допомогу при критичних кровотечах

– зупиняти кровотечі за допомогою турнікетів

– перевіряти свідомість у людей

– сортування людей при великій кількості постраждалих

– забезпечувати безпечне положення людини без свідомості

– правильно викликати швидку

– залучати прохожих до допомоги

– надавати допомогу при пневмотораксі

– надавати допомогу при опіках

– надавати допомогу при травмах та гіпотермії

– в кінці тренінгу стрес-тест

Нагадую, що пройшовши цей тренінг у нас ти оплачуєш Захиснику та Захисниці можливість безкоштовно навчатись порятунку життя. Все потребує фінансування, і навчання в тому числі. Розхідники мають властивість зношуватись.Тому, хто має бажання підігнати нам бандажі, або задонадити на покупку їх, буду безмежно вдячний. А також забезпечуєш робочим місцем ветеранів та осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не можуть уже служити та воювати, але можуть навчати й передавати свій бойовий досвід, – йдеться в дописі Романа Бенцака.

Зареєструватись на тренінг можна за ЦИМ посиланням, вартість – 1 200 гривень.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin