Вінниця
25.04.2024
11.63° C
Вгору

У Вінниці провели книжкові аукціони й зібрали понад мільйон гривень для ЗСУ

Мільйон 100 тисяч гривень на армію зібрали вінничани Олександр Гнатюк та Сергій Філіппов під час книжкових аукціонів. Таких провели 6. За ці гроші закупили амуніцію для захисників та тепловізори. Про це повідомляє “Суспільне”.

“За ці аукціони уже було відправлено 6 тисяч книг. Є у нас книга яка коштує 100 гривень, а продається за тисячу”, – розповідає Олександр Гнатюк.

На аукціон виставляли як вживанні книги, так і нові, – каже Сергій Філіппов. На підготовку йде кілька тижнів. Спершу книги формують по рубиках, далі – фотографують і викладають в інтернет.

На книги, які вже прибали на аукціоні – наносять відповідний штамп. Сергій Філіпов каже, були випадки, коли до них поверталися книги, придбані на аукціоні. Це розуміли зі штампу. На аукціоні продають лише україномовні видання.

Понад мільйон гривень для захисників: у Вінниці провели книжкові аукціони
Ціни на книги ставлять невеликі, – розповідає Сергій Філіпов. Втім, під час торгів вартість зростає. Найдорожчий лот, який продали — це Перший том Шекспіра в перекладі П.Куліша 1881 року. За нього вторгували понад 9 тисяч гривень.
“Видана книжка  це раритет. І за 9 тисяч 600 гривень ми її продали. Тут такі бувають твори, що, навіть, на барахолках їх немає”, – кажн Філіпов.
Понад мільйон гривень для захисників: у Вінниці провели книжкові аукціони

Книги на аукціоні купують не лише читачі з України, а й зі Сполучених Штатів Америки, Німеччини, Фінляндії та Польщі. Зараз хлопці готуються до проведення 7 аукціона. Гроші з нього, кажуть, підуть на спецзамовлення військових.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin