Вінниця
29.03.2024
10.11° C
Вгору

Вихованці Вінницької дитячої музичної школи № 2 здобули перемогу на міжнародному конкурсі

У стінах Вінницької дитячої музичної школи №2 вирує дух перемоги на музичній арені.

Цього разу її вихованці, у складі ансамблю баяністів та акордеоністів молодших класів стали лауреатами першої премії Міжнародного двотурового багатожанрового фестивалю-конкурсу мистецтв “Морська симфонія” (м. Одеса). Цьогоріч він проходив дистанційно, а не як зазвичай у Літньому театрі поблизу вулиці Дерибасівська.

 

Не зважаючи на це учасників було не менше, ніж завжди – понад 100 конкурсантів подали заявки на участь у міжнародному конкурсі. Частину коштів від добровільних внесків спрямували на підтримку ЗСУ.

 

Міжнародне журі відзначило високий рівень виконання вінницького ансамблю баяністів та акордеоністів молодших класів Вінницької дитячої музичної школи №2. Заслуженою нагородою для них став диплом лауреатів І ступеня.

 

Займаються в ансамблі дітки 2-3 класів музичної школи. У його складі на Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв “Морська симфонія” виступали: Артем Сірук, Андрій Гриб, Микола Корнійчук, Артем Сташко.

 

Їх концертмейстер Анастасія Разорьонова зазначила, що нині баян та акордеон користуються великою популярністю як в нашій країні, так і за її межами, а на сучасних баянах можна виконати переважну більшість музичних творів.

 

На заняття хлопчики ходять із задоволенням. Їхня наставниця – викладачка інструментального відділу Вінницької дитячої музичної школи №2 – Ірина Стаднік каже, що пишається своїми учнями та разом із ними радіє їхній першій перемозі у міжнародному конкурсі.

«Завдяки грі в ансамблі, діти починають взаємно доповнювати один одного і під час виконання музики, і під час відпочинку й спілкування, знаходять нових друзів», – розповіла Ірина Стаднік і додала, що без сумніву попереду в учасників ансамблю ще багато перемог.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin