Вінниця
28.03.2024
13.42° C
Вгору

Вінницький муніципальний притулок проводить безкоштовно усі операції безпритульним тваринам

Вінницький муніципальний притулок проводить безкоштовно операції безпритульним тваринам.

Про історію порятунку безпритульної собаки, яку переїхала автівка, написали на сайті Вінницької міської ради.

Близько двох місяців тому до притулку вінничанин привіз травмовану собаку, яку переїхала автівка. Чоловік її побачив поблизу автомийки, де працює.

«Вона жалісливо скавчала та просила допомоги у перехожих. Коли я підійшов та зазирнув у її очі й побачив біль цієї собаки, зрозумів, що я зобов’язаний її врятувати», – говорить вінничан Юрій.

Коли травмовану Ельзу, так згодом назвали цю собаку, привезли до Муніципального притулку їй відразу надали допомогу та почали підготовку до складної операції.

«Я побачила собаку в тяжкому стані. Ми зробили рентген, який показав відкритий перелом плечової кістки над ліктьовим суглобом, а задні кінцівки були повністю роздроблені. Після операції треба було за нею ретельно доглядати та постійно робити перев’язки. Робити це з твариною набагато складніше, ніж з людиною», – розповіла ветеринар Муніципального притулку для тварин Світлана.

Кваліфіковані ветеринари притулку провели операцію і наразі тварина проходить курс реабілітації.

Вінницький муніципальний притулок для тварин на постійній основі надає медичні послуги для чотирилапих, будь-то котики чи собаки. Завдяки міській раді при проектуванні закладу було придбано й апарати УЗД та рентгенапарат, які стають у нагоді при оперуванні. Не в усіх ветеринарних клініках нашого міста є такий функціонал.

Наразі Ельзу майже щодня відвідує її рятівник пан Юрій, приносить їй смаколики та зазначає, що обов’язково забере її до себе додому, незважаючи на те, що вона повноцінно не ходить.

«Після лікування обов’язково заберу її додому, я вже почав майструвати для неї вольєр», – наголосив рятівник – пан Юрій.

Вінницький муніципальний притулок для тварин усі операції проводить безкоштовно. На території закладу є лабораторія, УЗД, рентген, дві операційних одна в притулку, друга в клініці, оглядова, грумінг. Проводять чотирилапим і санітарні процедури.

«До нас у притулок потрапляють різні тварини і усім їм ми надаємо кваліфіковану допомогу. Бувають і травмовані тварини, яким ми даємо знеболювальне, кровоспинне тощо, робимо усе, щоб допомогти» – говорить начальник Вінницького муніципального притулку для тварин Леонід Зелінський.

Вінничани, які бажають знайти собі вірного друга, можуть звернутись до притулку. Він розташований на вул. Гонти 26 Е.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin