Вінниця
20.04.2024
11.69° C
Вгору

Вінничанам радять готуватись до опалювального сезону вже зараз

У Вінниці триває підготовка до опалювального сезону. Профільні департаменти Вінницької міської ради продовжують співпрацювати з вінничанами та допомагати реалізовувати їхні ініціативи. Що ж стосується комунальних служб – вони роблять усе можливе, аби взимку теплопостачання було у кожній оселі. Але в умовах сьогодення також важливо, щоб і мешканці багатоповерхівок відповідально поставились до підготовки власних помешкань перед настанням холодів.

 

У департаменті житлового господарства наголосили, що для того, аби повноцінно підготуватись до опалювального сезону – розпочинати слід вже зараз.

«Багатоквартирний будинок є спільною неподільною власністю його мешканців. Холодна пора року вже наближається, а отже, щоб зустріти її в теплі, необхідно завчасно попіклуватись про стан не лише власної квартири, але й будинку в цілому», – каже директор департаменту житлового господарства ВМР Роман Фурман.

Фахівці департаменту житлового господарства радять вінничанам розпочати підготовку до опалювального сезону з власної оселі:

  • перевірте, чи немає втрат теплоносія в мережах теплопостачання та гарячого водопостачання. Переконайтеся, що немає свищів або протікання на стиках труб;
  • утеплюйте вікна, якщо вони дерев’яні або замініть на енергоефективні;
  • двері в помешкання мають щільно зачинятись, також варто подбати про їхнє утеплення;
  • важливо, щоб балкон був засклений, утеплений;
  • простір перед радіаторами має бути вільним. Радіатори не мають бути закриті шторами, щільними екранами або меблями;
  • радимо встановити тепловідбивний екран за батареєю, щоб не втрачати тепло через стіну за радіатором;
  • необхідно контролювати вологість у квартирі. Ідеальною для людини вважається вологість в межах 40-65%. Тому що, якщо в квартирі занадто сухо, то для відчуття комфорту людині треба більш високу температуру, ніж тоді, коли вологість в нормі.

Після того як ви переконалися у готовності квартири до приходу зими, слід перевірити стан під’їздів:

  • варто перевірити, щоб всі вікна були цілими – лише тоді будинок не буде втрачати тепло;
  • двері в під’їзд і в підвал повинні щільно зачинятися і обов’язково мають бути оснащені автодоводчиком або звичайною пружиною;
  • терміново відновити радіатори опалення сходових клітин згідно з проєктом, якщо вони відсутні з певних причин. Адже, якщо у під’їзді буде тепло, тепло буде і в квартирі;
  • особливу увагу варто звернути на справність внутрішньо-будинкових системи теплопостачання та постачання гарячої води в будинку в цілому і, за необхідністю, виконати ремонтні роботи.
«Від належної підготовки квартири, будинку, зокрема під’їзду залежить ваш комфорт у холодну пору року. Ми разом з вінничанами продовжуємо виконувати роботи з модернізації будинків на умовах співфінансування. Зараз робимо акцент на капремонтах, що допоможуть підготувати будинки до опалювального сезону та у будинках, які цього найбільше потребують», – каже Роман Фурман.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin