Вінниця
26.04.2024
8.18° C
Вгору

В Україні арештували корпоративні права і продукцію мережі магазинів парфумерії

В Україні наклали арешт на корпоративні права компаній, які займаються парфумерією, на суму 881 тисяча гривень. Кінцевим бенефіціарним власником компаній є громадянка РФ. Про це інформує пресслужба Офісу Генпрокурора. Також арештовані понад 700 тисяч одиниць вилученої продукції та понад 420 мільйонів гривень на банківських рахунках цих компаній.

“За даними слідства, службові особи товариства, яке діє в сфері оптової та роздрібної торгівлі парфумерією і косметикою, реєстрували податкові накладні, занижуючи при цьому ціну продажу товару”, — повідомили у Генпрокуратурі.

У подальшому вони не відображали у податковій та фінансовій звітності підприємства фактичні обсяги операцій з реалізації продукції. І таким чином ухилилися від сплати податку на додану вартість на 33 мільйони гривень.

“Крім того, службові особи компанії, що здійснювала роздрібний продаж продукції, сформували штучний податковий кредит за нікчемними правочинами з надання рекламних послуг цим суб’єктом господарювання”, — йдеться у повідомленні.

Це призвело до заниження податку на додану вартість на 17,8 мільйона гривень. Загалом до держбюджету не надійшло понад 50 мільйонів гривень.

Досудове розслідування здійснює Бюро економічної безпеки України.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin