Вінниця
28.03.2024
16.57° C
Вгору

Вінницькі спортсмени здобули дві золоті, срібну та бронзову медалі Чемпіонату Європи з сумо

Два «золота», «срібло» та «бронза» – на переможному рахунку вінницьких сумоїстів. З таким вражаючим комплектом медалей вони повернулися з Чемпіонату Європи з сумо серед дорослих, який відбувся у м. Кротошин (Польща). Вдалим виступом вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №5 вкотре підтвердили свій високий рівень підготовки та професійної майстерності.

Так, золоту медаль завоював Важа Даіаурі (вагова категорія до 115 кг). А ще вінничанина було визнано кращим борцем Чемпіонату Європи та нагороджено кубком.

До медального заліку Чемпіонату додала «золото» також Ірина Гребенюк (до 73 кг). «Срібло» виборола Вікторія Сабардак (до 50 кг) та «бронзу» – Анна Гаврищук (до 60 кг).

Усі спортсмени – вихованці Заслуженого тренера України Важі Даіаурі, тренера-викладача Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №5.

«Ми горді тим, що маємо таких чудових спортсменів та тренерів, які прославляють наш край за межами міста та країни», – говорить голова комітету по фізичній культурі та спорту міської ради Сергій Краєвський.

Нагадаємо, у сумо вінничани мають чималі досягнення. Двоє наших земляків вигравали Всесвітні ігри у США: у 2017 році – Світлана Колесник (Тросюк), у 2022 – Важа Даіаурі (молодший).

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin