Вінниця
18.04.2024
5.63° C
Вгору

Виїзд чоловіків, які мають робочу візу країни ЄС: що необхідно розуміти

Чоловіки-громадяни України, які мають робочу візу країни ЄС, зможуть виїхати з України, якщо вони не підлягають призову на військову службу під час мобілізації та мають право на виїзд із України. З відповідним роз’ясненням виступили в МВС.

“Для підтвердження підстав перетину державного кордону України на виїзд, крім документів, що підтверджують особу, необхідно надати документи, що підтверджують статус особи, яка не підлягає призову на військову службу під час мобілізації та має право на виїзд із України”, — йдеться у роз’ясненні.

Візи іноземних країн, які видаються чоловікам – громадянам України, не підтверджують постійне проживання в цих країнах та не дають право на виїзд військовозобов’язаним, пояснили в МВС.

Після введення воєнного стану найчастішими порушниками на кордоні стали чоловіки, які підлягають призову. Про це повідомили в Держприкордонслужбі України.

Під час воєнного стану діє обмеження на виїзд чоловіків віком від 18 до 60 років з території України.

Кабмін від 1 вересня дозволив чоловікам призовного віку виїжджати з України, якщо мета виїзду – робоча поїздка. Дозволений термін – до 7 днів. А гарантія повернення – депозит у 200 тис. грн.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin