Вінниця
29.03.2024
10.11° C
Вгору

В одному з вінницьких ліцеїв для першачків влаштували яскраве свято

В одному з вінницьких ліцеїв для першокласників влаштували яскраве свято першого дзвоника. Ця малеча навчатиметься офлайн. Про це повідомляє “ВІТА ТБ”.

 

Чи ходитимуть першокласники на уроки до ліцею вирішували батьки. Аби у першокласників була можливість навчатись не вдома, а у школі разом з однолітками, освітянам ліцею довелося облаштували комфортне укриття.

Це вже у мене сьомий набір. Знаєте, сім – це у нас таке магічне число: сім кольорів веселки, сім нот, сім днів тижня. Тому я думаю, що і цей клас буде теж магічним. Ми віримо в ЗСУ. Сьогодні, дякуючи нашим Збройним Силам, ми провели й свято без повітряних тривог, дітки зустріли його радісно. У нас пролунав перший дзвоник і ми з надією, з вірою ідемо в Перший клас, – говорить вчителька 1 класу Анжела Михайлівна.

Аби у першокласників була можливість навчатись не вдома, а у школі разом з однолітками, освітянам ліцею довелося добряче попрацювати. У закладі облаштували комфортне, а головне безпечне укриття. Воно з гарним освітленням і вентиляцією.

 

Коли лунає повітряна тривога, у нас є чіткі вказівки, куди ми з дітками вирушаємо, – каже вчителька. – Укриття у нас надійне.

 

Чи ходитимуть першокласники на онлайн-уроки до ліцею вирішували самі батьки. Хочуть, аби їхні діти попри воєнний стан все ж мали шкільне життя. Кажуть, вирішальним у прийнятті рішення стало якісно облаштоване укриття.

Нині це дуже важливе питання. І звісно цікавилися ми з чоловіком. І школа підійшла дуже відповідально, – говорить Ольга, мама першокласника. – Оскільки це перший клас, вважаю, що дітям треба звикнути до дисципліни, пройти соціалізацію, дізнатись, що таке взагалі навчання. Все це їм треба показувати. Тому вибрали саме офлайн.

180 першачків

За новою програмою до першого класу учні йдуть вже підготовлені. Тож вивчили абетку і навіть вміють читати. Першим успіхам батьки дуже радіють і хочуть, аби діти без перешкод ходили на навчання.

 

Кажуть, що це важливо, бо спілкування з однолітками та саме шкільне життя нічого не замінить.

Навчатися у цьому ліцеї виявили бажання 180 першокласників.

 

Нагадаємо, цьогоріч формат проведення Першого дзвоника адміністрації закладів загальної середньої освіти визначали самостійно. Так, для учнів, чиї батьки обрали очну форму навчання, перший дзвінок пролунав у стінах шкіл, ліцеїв, гімназій. Для решти навчальний процес розпочався вдома – у режимі онлайн.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin