Вінниця
19.04.2024
4.14° C
Вгору

Центр «Гармонія» ім. Р. Панасюк відтепер опікуватиметься й людьми з числа ВПО

Комплексна підтримка переселенців, створення належних умов для їхньої адаптації та інтеграції у життя Вінницької територіальної громади – серед ключових завдань міської ради. Черговим кроком на цьому шляху стало включення людей з інвалідністю із числа внутрішньо переміщених осіб у діяльність комунального закладу «Міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» імені Раїси Панасюк». Єдиною умовою для цього є обов’язкове перебування на обліку в департаменті соціальної політики. Рішення про внесення відповідних змін до Положення Центру ухвалили сьогодні у сесійній залі.

 

Серед переселенців, які приїздять до Вінниці, є й люди з інвалідністю, важливо, щоб вони отримували необхідну допомогу. Як розповіла директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова, вони можуть звернутись у Вінницький міський центрі «Гармонія», де опікуються дітьми та молоддю з інвалідністю з порушенням опорно-рухового апарату та центральної і периферичної нервової системи, дітей віком до трьох років (включно), які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності.

 

Серед основних завдань Центру – надання клієнтам та членам їх сімей/законним представникам соціальних послуг, послуг із комплексної реабілітації: соціальної, психологічної, психолого-педагогічної, ранньої реабілітації дітей з інвалідністю та послуги раннього втручання. У Центрі також сприяють участі своїх клієнтів у творчій, культурній, спортивній та інших сферах громадсько-корисної діяльності.

 

Люди з інвалідністю з числа ВПО у Центрі можуть безкоштовно отримати інвалідний візок – спеціалісти допоможуть підібрати саме той, який є необхідним. Адже часто, тікаючи від війни, немає можливості взяти з собою візок. Можуть переселенці скористатись й послугою служби перевезення людей на візках, яку можна замовити за тел. 067-43-000-62.

 

У Центрі продовжують опікуватись вінничанами, які перебувають на обліку. Серед іншого тут надають консультації психолога, логопеда, соціальних педагогів. Фахівці проводять лікувальну фізкультуру та масажі тощо. Щодня служба перевезення людей на візках, яка діє при Центрі, доставляє людей до лікарень, місць проживання, вокзалів тощо.

 

Також, нагадаємо, що при Територіальному центрі соціального обслуговування діє пункт прокату засобів реабілітації. Тут можна взяти у користування ходунки, інвалідні візки тощо. Для цього потрібно мати довідку від лікаря, що саме такий засіб реабілітації необхідний людині. Цим пунктом можуть скористатись і переселенці, у такому випадку, вони повинні ще мати довідку ВПО. Детальну інформацію щодо пункту прокату можна дізнатися за тел: 67-05-97.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin