Вінниця
20.04.2024
11.8° C
Вгору

На що пішли кошти, зібрані для купівлі «Байрактарів»

Кошти, які фонд Сергія Притули зібрав на купівлю безпілотників Bayraktar, підуть на купівлю супутника і доступу до бази даних компанії ICEYE – про це Притула заявив сьогодні.

 

Він нагадав, що компанія Baykar погодилася надати чотири безпілотники безкоштовно, таким чином заощадивши фонду зібрані 600 мільйонів гривень.

 

Притула зазначив, що рішення ухвалювалося спільно з Міністерством оборони.

 

«Українці, ви космос. Ми купили супутник. Але це не просто один супутник – він дає нам доступ до бази даних супутникових знімків сузір’я супутників компанії ICEYE, і цей доступ ми викупили більше ніж на рік вперед. Відтепер наша армія буде максимально швидко отримувати супутникові знімки високої якості, які допоможуть нам із оперативним плануванням операцій. Бавовни буде багато», – пообіцяв волонтер.

Він привітав, зокрема, керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова, зазначивши, що супутник доповнить арсенал ГУР.

 

«Хочу окремо подякувати людині, завдяки якій ми вийшли на максимальний рівень порозуміння з компанією-продавцем і змогли здійснити цей проєкт. Я говорю про українця, гуру космічної галузі Макса Полякова. Завдяки долученню його особисто та його команди, ми змогли здійснити цей проєкт тихо, швидко і головне, компетентно», – сказав Притула.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin