Вінниця
24.04.2024
9.5° C
Вгору

Медпункт, санвузол і Wi-Fi: як виглядає сховище 70-их років минулого століття

Потужна вентиляція, санвузол і якісне освітлення…Про укриття, яке збудували ще в 70-их роках минулого століття дбають й дотепер, там чистота і порядок. У цьому на власні очі переконувалися журналісти телеканалу “ВІТА ТБ”.

 

З початку повномасштабного вторгнення росії, у сховищі перечікують тривоги як працівники підприємства, так і жителі району. Підземне приміщення обладнане за всіма вимогами до безпечного укриття.

Тут у нас кімната для матерів з дітьми. Ми спеціально обладнали окрему кімнату, все ж таки дитина має більш бути з батьками, вона тоді менше хвилюється, – говорить начальник відділу охорони і безпеки одного з вінницьких підприємств Юрій Рекало під час екскурсії бомбосховищем

Просторо і надійно

Тут імпровізована їдальня, встановлені стільці. Якщо необхідно, люди можуть зайти чаю попити, чи водички, – каже Юрій Рекало.

 

Чоловік демонструє просторе, охайне та надійне укриття, де запасли й воду, і продовольство, й налагодили зв’язок. Одночасно перечекати небезпеку тут може до тисячі людей. Для комфорту – столи, стільчики та навіть двоярусні полиці.

На нижніх ярусах можна сидіти, а на верхніх лежати. До речі, під час нічних тривог такою можливістю люди активно користуються, – пояснює Юрій Рекало.

Конструкція бомбосховища унеможливлює мобільний зв’язок, тож тут обладнали мережу Wi-Fi, щоб люди, які перечікують тривогу могли поспілкуватись із рідними, й повідомити,що з ними все гаразд.

 

В окремій кімнаті – медпункт з набором найнеобхідніших ліків та ношами.

Як виглядає підземна фортеця в бомбосховищі одного з вінницьких підприємств

Зарядити телефон у підземній фортеці – теж не проблема. Де це можна зробити підкаже черговий Борис Лантух.

Працюємо так цілодобово, тривоги ж нині постійно. Були такі випадки, що й до 500 осіб одночасно спускалися в сховище, – говорить він.

А для психологічного розвантаження на стінах сховища можна побачити картинну галерею дитячих малюнків.

Відкриті для всіх

Варто зауважити, що перечекати повітряну тривогу в бомбосховищі можуть не лише працівники цього підприємства. Туди пускають робітників сусідніх фірм і людей, які мешкають у прилеглих будинках. Під час повітряної тривоги вхід на територію – без перешкод.

 

Не заблукати на території підприємства допомагають вказівники, вони виведуть прямо до дверей сховища.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin