Вінниця
20.04.2024
2.89° C
Вгору

Україна не має обмежень щодо ударів по окупованому Криму

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Україна не має заборони від західних партнерів на враження російських військових об’єктів у окупованому Криму. Про це він розповів в інтерв’ю «Голосу Америки».

«У нас є домовленості зі США, що ми не будемо використовувати зброю, надану нам США та партнерами, по території Російської Федерації. Але, якщо ми сьогодні говоримо про деокупацію тимчасово окупованих територій України, де є ворог, то, відповідно, у нас таких обмежень немає», – заявив Резніков.

Міністр висловив сподівання, що буде ухвалене політичне рішення про надання Україні ракет ATACMS для установок HIMARS, здатних бити на 150 і 300 кілометрів.

 

Він зазначив, що ATACMS «додадуть дуже багато позитиву на полі бою для України та всього цивілізованого світу, як HIMARS вже дуже сильно змінили картинку бою».

 

Вранці 16 серпня сталися вибухи у Джанкойському районі анексованого Криму. Повідомлялося про вибухи на складах боєприпасів, трансформаторну підстанцію та пошкодження залізниці. Російська влада заявила, що з району села Майське в Джанкойському районі евакуювали понад 3 тисячі жителів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin