Вінниця
29.03.2024
8.79° C
Вгору

У Вінниці оновили перелік приміщень, де можна перебувати під час «Повітряної тривоги»

У Вінницькій міській територіальній громаді регулярно проводиться робота з підготовки та перевірки споруд цивільного захисту населення, які вінничани можуть використовувати у випадках надзвичайних ситуацій. Учора, 16 серпня, відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ньому затвердили перелік приміщень, які можуть використовуватись для тимчасового перебування населення під час дії сигналу «Повітряна тривога».
Наразі нарахували 1339 об’єктів. Всі вони будуть відображені на онлайн-мапі, яка запрацює сьогодні. Крім того, йшлось про необхідність привести відповідні приміщення у належний санітарний та протипожежний стан, адже не усі власники провели необхідні роботи. Місця розташування таких об’єктів потрібно позначити табличками та покажчиками.

 

Відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради від 22.07.2022 № 1469 «Про організацію заходів з метою укриття жителів Вінницької міської територіальної громади на випадок виникнення надзвичайних ситуацій» з 25 по 29 липня поточного року було сформовано 70 робочих груп по обстеженню об’єктів підземного простору, які знаходяться на території Вінницької громади. До складу кожної робочої групи увійшли працівники виконавчого комітету міської ради та Головного управління ДСНС України у Вінницькій області.

 

Впродовж тижня вони обстежили 2093 об’єкти та склали відповідні акти https://cutt.ly/XXghzWL. За наданими актами, пропозиціями структурних підрозділів міської ради, а також листа начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області сформовані переліки приміщень різних форм власності для тимчасового перебування населення під час дії сигналу «Повітряна тривога».

 

«Сьогодні на засіданні затвердили перелік приміщень для тимчасового перебування населення під час дії сигналу «Повітряна тривога». До переліку укриттів увійшло 1339 об’єктів: 701 об’єкт управляючих компаній, 568 об’єктів ОСББ та 70 об’єктів різних форм власності. По решті приміщень ведеться робота. Також комісія вирішила, що керівники підприємств, установ, організацій, управляючі компаніями, управителі, незалежно від форми власності та підпорядкування, голови правлінь ОСББ (за погодженням зі співвласниками багатоквартирних житлових будинків), розташованих на території Вінницької міської територіальної громади, мають вжити невідкладних заходів з приведення приміщень у належний санітарний та протипожежний стан: звільнити від сміття, впорядкувати входи, позначити їх відповідними табличками і покажчиками та надати безперешкодний доступ мешканцям», – наголосив директор департаменту цивільного захисту міської ради Олег Парфілов.

 

Також на засіданні комісія вирішила, що на зупинках громадського транспорту Вінниці та в місцях масового скупчення людей необхідно розмістити інформаційні покажчики у вигляді QR-коду з посиланням на мапу приміщень для тимчасового перебування населення під час дії сигналу «Повітряна тривога».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin