Вінниця
19.04.2024
4.2° C
Вгору

Сергій Моргунов розповів про роботу гуманітарного хабу Вінниці

Вінниця з початку війни налагодила роботу гуманітарного хабу, який вже надав близько 1000 тонн допомоги для потреб військових, громад, які перебувають під обстрілами, та внутрішніх переселенців. Проте потреби зростають з кожним днем, тому необхідно об’єднувати зусилля для допомоги людям. Про це на своїй сторінці у фейсбук та телеграм повідомив міський голова Сергій Моргунов.
«З 16 країн надходили вантажі з продуктами, одягом, побутовою хімією. Вінничани та українці з усього світу переказувати кошти на благодійні рахунки. Можливо, серед них є і Ваш внесок. Знаю багатьох, хто допомагає – часто зовсім не публічно. Насправді значення має кожна гривня», – говорить очільник громади Сергій Моргунов.

 

Іноземні партнери продовжують надавати гуманітарну допомогу для формування продуктових та гігієнічних наборів внутрішньо переміщеним особам. Також різноманітні фонди долучились до організації допомоги вінничанам, які постраждали внаслідок теракту 14 липня.

 

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що з перших днів війни активно опрацьовуються запити від різних організацій, фондів, військових частин. Майже 1500 запитів вже оброблено, але їхня кількість щоденно зростає. Разом з тим, обсяги допомоги, яка надходить з-за кордону, зменшується.

 

Сергій Моргунов зазначив, що робота Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та одного з партнерів Штабу – благодійного фонду «Подільська громада» триває. Команда продовжує співпрацювати з іноземними волонтерськими центрами та благодійними фондами.

«Саме зараз хтось чекає передачі на передовій чи гуманітарки у центрі розміщення переселенців. Поки є потреби – маємо шукати можливості допомогти. Разом. Адже тільки так переможемо. Один в полі не воїн. Проти нашої єдності у ворога немає зброї», – наголосив Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin