Вінниця
19.04.2024
7.61° C
Вгору

Вінничанам рекомендують мати радіо у своїх ґаджетах

У Вінниці передбачено альтернативний варіант інформування мешканців на випадок надзвичайних подій – радіо. Радіотрансляція – найкращий засіб для моментальної передачі інформації, а тому відіграє роль системи оповіщення.

Наразі багато моделей смартфонів і кнопкових телефонів мають вбудований FM-приймач, для роботи якого зв’язок з інтернетом не потрібен взагалі. Для цього його потрібно увімкнути на телефоні та використовувати навушники, які у даному випадку будуть використовуватися, як антена.

 

Також потрібно ознайомитись із інструкцією до вашого телефону, де буде зазначено його функції.

На більш сучасних моделях телефону має бути встановлений додаток для FM-радіо.

 

«У разі виведення з ладу системи централізованого оповіщення, вінничани мають знати, що всю необхідну інформацію вони можуть почути на радіо “Місто над Бугом”», – говорить директор департаменту цивільного захисту міської ради Олег Парфілов.

 

Радіосигнал можна отримати через автономні приймачі, телефони, які мають відповідні характеристики, радіо в автомобілі. Також трансляція доступна і через ті приймачі, які приєднані до проводової радіомережі. Такий доступ мають люди, які й досі залишаються абонентами проводового мовлення і вчасно сплачують за цю послугу.

 

Для цього вже сьогодні кожен має подбати про те, щоб у своєму домі мати FM-приймач, радіо на батарейках, вбудований FM-приймач у телефоні чи встановлений додаток у смартфоні.

 

Трансляція ефіру здійснюється на частоті 101,8 МГц.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin