Вінниця
28.03.2024
16.57° C
Вгору

Попри обстріли, Дніпропетровщина вже зібрала 70% врожаю

Попри постійні обстріли з боку російської армії декількох районів Дніпропетровської області? аграрії змогли зібрати до 70% врожаю. Про це у ефірі Свобода Live повідомила радниця голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Наталія Бабаченко. Також вона додала, що близько 80% малого та середнього бізнесу залишилося в області та продовжує працювати.

 

«Наші підприємці намагаються виплачувати зарплати, платять податки. Роблять все, щоб наближати перемогу на своєму фронті. Що стосується косовиці, то вона зараз активно триває. На сьогодні в нашій області зібрано десь до 70% врожаю, а це понад 2 мільйони тонн зернових. На жаль, у нас є 400 гектарів полів, які вигоріли через ворожі обстріли і там уже нічого збирати. Також є 12 тисяч гектарів полів, які постійно потерпають від обстрілів саме касетними снарядами і там дуже небезпечно збирати урожай. Якщо піротехніки зможуть вчасно їх знешкодити, то його встигнуть зібрати», – розповіла радниця голови Дніпропетровської ОВА Наталія Бабаченко.

Під час ефіру Свободи Live Бабаченко підтвердила загибель 13 людей внаслідок обстрілу «Градами» селища Марганець та Мирівської громади Нікопольского району. Ще двоє поранених, за її словами, знаходяться у важкому стані – за їхнє життя борються лікарі.

 

Російські військові регулярно обстрілюють Синельниківський, Нікопольський і Криворізький райони Дніпропетровщини.

 

Росія, попри численні свідчення і докази, заявляє, що не обстрілює цивільних в Україні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin