Вінниця
19.04.2024
8.57° C
Вгору

Велика Британія відправить в Україну нові реактивні системи залпового вогню

Велика Британія подвоює кількість реактивних систем залпового вогню, які надсилає в Україну. Тепер їх буде 6 – вони такі ж далекобійні, як американські HIMARS.

 

Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес, передає ВВС Україна.

 

Міністр оборони Бен Уоллес підтвердив, що тепер він відправить Україні ще три реактивних систем залпового вогню РСЗВ М-270, а також “значну” кількість ракет для них.

 

За словами міністра, ця високоточна зброя вже допомагає Україні націлюватися на російські постачання боєприпасів і командні центри.

 

Уоллес зазначив, що Велика Британія “дуже задоволена” тим, як Україна використовує ракетні установки, які вже надав Захід. Зокрема, українські сили показали, що вони набагато краще розрізняють, які цілі вражати, щоб у них швидко не закінчилися боєприпаси.

 

“Наша безперервна підтримка надсилає дуже чітке повідомлення: Британія та міжнародна спільнота залишаються проти цієї незаконної війни та стоятимуть пліч-о-пліч, надаючи оборонну військову допомогу Україні, щоб допомогти їй захиститися від вторгнення Путіна”, — сказав британський міністр.

 

Довідка: M270 — універсальні пускові установки використовуються як РСЗВ і для запуску тактичних ракет. Мінімальна дальність стрільби — 2 км, максимальна — від 40 до 80 км в залежності від типу снаряда. Тактичні ракети ATACMS здатні бити на відстань до 220 кілометрів.

 

M270 призначена для виконання в будь-який час доби та за різних погодних умов бойових завдань з ураження і знищення з закритих вогневих позицій на відстанях понад 30 км районів зосередження військ та бойової техніки, позицій ствольної та реактивної артилерії противника, районів розгортання його сил і засобів протиповітряної оборони, вантажних автомобілів, легкоброньованих бронетранспортерів, а також командних пунктів, вузлів зв’язку тощо

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin