Вінниця
24.04.2024
14.11° C
Вгору

Вінничани пропонують створити сквер пам’яті загиблих на місці «Ювілейного»

У Вінниці зареєстрували петицію з пропозицією створити сквер й меморіал пам’яті загиблих від ракетного обстрілу 14 липня 2022 року.

 

Авторка петиції, Алла Черняхівська, звертається до місцевої влади з проханням сприяти створенню скверу й меморіалу пам’яті загиблим на місці Будинку побуту “Ювілейний”.

 

Війна завершиться, ми відзначатимемо перемогу! Але це місце ніколи не повинно стати місцем розважального центру чи нового житлового комплексу. Нехай про скорботне 14 липня 2022 року нинішнім і майбутнім поколінням вінничан нагадують сакури. Кількість цих дерев символізуватиме кількість загиблих. Пропонуємо також встановити меморіал зі світлинами загиблих. Це єдине, що ми, як рідні люди, можемо просити – вшанувати пам’ять, – йдеться у петиції.

 

Зазначено, що вже створена благодійна організація «Міжнародний благодійний фонд пам’яті жертв та допомоги постраждалим від російського теракту в місті Вінниця, Україна, 14 липня 2022 року». Алла Черняхівська каже, що фонд готовий фінансувати частину витрат, пов’язаних з облаштуванням скверу й меморіалу.

 

Авторка петиції наводить інформацію про кількість загиблих і поранених внаслідок обстрілу Вінниці та зазначає:

В цих рядках і цифрах – біль сотень і тисяч вінничан, які втратили дітей, батьків, рідних, друзів, колег. Ця трагедія не завершилась Днем жалоби 15 липня. Вона з нами щодня. (…) Моїй донечці, Олександрі Борівській, назавжди залишилося 18 років. Вона загинула на місці, – розповідає авторка петиції.

Станом на 15:55 сьогодні петиція набрала 214 підписів із 350 необхідних. Підтримати звернення можна до 21 серпня.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin