Вінниця
28.03.2024
13.83° C
Вгору

Пауерліфтер із Вінниці Іван Чупринко переміг на Чемпіонаті Європи

Вінницький спортсмен переміг на Чемпіонаті Європи з класичного жиму лежачи у Будапешті (Угорщина). Іван Чупринко піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. Він завершив змагання з результатом 215 кг у ваговій категорії до 74 кг.

Його суперниками були спортсмени зі Швеції (срібло з результатом 205 кг) та Німеччини (бронза – 187,5 кг).

«Від початку війни вінницькі спортсмени та спортсменки вибороли на усіляких спортивних змаганнях багато медалей різного ґатунку і цим самим демонструють незламність українського духу та волю українців до перемоги», – говорить голова комітету по фізичній культурі та спорту Сергій Краєвський.

Про свою нову перемогу Іван Чупринко написав у Facebook: «Це найскладніший рік для нашої країни. І перемоги та медалі, які зараз ми завойовуємо на міжнародній арені, є найціннішими й присвячуються Україні! Коли лунає наш гімн і погляд прикутий до жовто-блакитного прапора, розумієш лише одне — перемога за нами й по-іншому бути не може!».

Тренував вінницького чемпіона Вадим Мохник. Для Івана це вже не перший міжнародний успіх цього року. У травні спортсмен став Чемпіоном Світу 2022 з жиму лежачи на змаганнях, що проходили у Казахстані.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin