Вінниця
19.04.2024
4.12° C
Вгору

З 1 серпня вінничани можуть оформити електронний рецепт на антибіотики

Міністерство охорони здоров’я надало роз’яснення стосовно особливостей відпуску антибактеріальних засобів пацієнтам. У ньому зазначається що реалізація антибіотиків відтепер буде здійснюватися виключно за електронним або паперовим рецептом.

Норма про відпуск антибактеріальних препаратів за рецептом не є новою, з серпня розпочав працювати новий цифровий інструмент – електронний рецепт.

 

«Важливо аби пацієнти не займались самолікуванням, оскільки це може зашкодити їхньому здоров’ю. Тільки лікар може визначити доцільність прийому антибіотика, підібрати ефективну діючу речовину, дозування та режим прийому препарату, – каже директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш. – Вінничани можуть отримати як електронний, так і паперовий рецепт звернувшись до лікаря первинної медичної допомоги або до лікаря-спеціаліста за направленням сімейного лікаря».

 

Для того аби отримати рецепт на антибіотики потрібно:

  • Звернутися на прийом до лікаря. Це може бути лікар як первинної медичної допомоги, так і лікар спеціаліст.
  • Після огляду лікар за необхідності оформить електронний рецепт на антибіотик та видасть пацієнту інформаційну довідку, яка містить усю інформацію про призначення.
  • Якщо заклад не працює з електронною системою охорони здоров’я (ЕСОЗ) – лікар випише пацієнту паперовий рецепт.

Після цього пацієнт може придбати антибіотик за рецептом у аптеці. Для цього достатньо предʼявити інформаційну довідку чи паперовий рецепт фармацевту.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin