Вінниця
24.04.2024
8.65° C
Вгору

На Вінниччинні в п’яти громадах звичайні підвали в школах переобладнали в укриття

На Вінниччині, в рамках підготовки до нового навчального року, спеціальні комісії продовжують обстежувати всі освітні заклади. Про те, що школи можуть розпочати працювати офлайн стало відомо у травні, однак лише за умов гарантування безпеки як дітям, так і педагогам. А ще, кожен заклад має отримати дозвіл від місцевої влади та військової адміністрації.

 

Про це повідомляє головне управління ДСНС України у Вінницькій області.

 

Були проведені минулого тижня опитування головами територіальних громад та адміністраціями самих шкіл і частина батьків не готова «садити» за парти своїх дітей та виступають проти офлайн навчання з урахуванням збройної агресії російської федерації.

 

Та попри це, всі садочки та школи області повинні мати облаштовані найпростіші укриття.

 

Тому, окрім участі у складі комісійних обстежень, надзвичайники області додатково проводять з керівниками громад та районних адміністрацій спільний моніторинг та надають методичні рекомендації щодо підготовки укриттів та створення безпечних умов перебування у них усіх учасників освітнього процесу.

 

Так, 1 серпня за окремим графіком моніторинг провели у п’яти громадах Тульчинського району, а саме в Піщанській, Студенянській, Томашпільській, Тульчинській та Крижопільській.

 

В присутності директорів закладів, очільників громади та району рятувальники Вінниччини на чолі із начальником Головного управління ДСНС області Русланом Шевчуком вивчили чи відповідають потенційні сховища затвердженим стандартам, правилам та нормам.

 

Не оминули увагою й питання техногенної, екологічної та пожежної безпеки. Оглянувши приміщення, які здебільшого переобладнали в укриття зі звичайного підвалу, більшості закладам вдалося досягти позитивного результату.

 

Там не лише вирівняли підлогу, побілили вапном стіни та стелю, зробили додатковий евакуаційний вихід, а й розмістили спальні місця, елементарні дитячі меблі, біотуалети, облаштували зону для кухні та медичного пункту з найнеобхіднішими ліками. А також здійснили монтаж вентиляції та пожежної сигналізації.

 

Аудит триватиме до 14 серпня, всі роботи з організації безпекової ситуації для дітей будуть завершені до початку навчального року.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin