Вінниця
18.04.2024
5.63° C
Вгору

У Вінниці відбувся благодійний матч легенд футболу проти зірок шоу-бізнесу

У Вінниці, 30 липня відбувся благодійний матч футбольних легенд проти зірок шоу-бізнесу. Зустріч проходила без глядачів на стадіоні спортклубу «Нива». Гру транслювали онлайн, де пропонували переказувати кошти на допомогу Збройним силам України.

Про це повідомляють у Вінницькій обласній асоціації футболу.

Напередодні матчу стало відомо, що глядачів на стадіон не пустять. Рішення продиктоване безпековими заходами. Гроші за придбані заздалегідь квитки пообіцяли повернути всі, хто цього забажає.

«Це рішення представників влади пов’язано із ракетним обстрілом Вінниці 14 липня. Для футболістів грати без глядачів – це вже не новинка. Так вони виступали і під час пандемії. Новий чемпіонат України також пройде без вболівальників. Адже збереження життів українців – це найголовніше”, – пояснив на персконференції перед гроюЧлен президії Федерації Футболу України Ігор Гатауллін.

Перед матчем влаштували невеличкий концерт, а учасник поєдинку Іван Наві потужно виконав гімн України. Вшанували бійців ЗСУ і пройшла хвилина мовчання на честь загиблих на війні українців.

Зірки футболу і шоубізу у Вінниці зіграли вже третій благодійний поєдинок за останні тижні. Перший відбувся в Ужгороді, на переповненій арені. Тоді вдалося зібрати 1,16 мільйони гривень. В другому матчі у Луцьку пожертвували на благодійність 168 тисяч гривень.

Артем Федецький трохи шкодує, що у Вінниці все ж довелося грати без глядачів, бо шоумени звикли працювати «на публіку».

«Ми робимо гарну справу, збираємо кошти на підтримку ЗСУ. Не ставимо на меті відволікти людей від війни. А навпаки – хочемо нагадати українцям у регіонах, де немає активних бойових дій, що війна триває. Такі події, як нещодавній ракетний обстріл Вінниці -трагедія для нашої країни. Але український народ не зламати», – казав Артем Федецький.

Основна частина матчу завершилася із рахунком 9:5 на користь зірок футболу. Суперникам так сподобався сам процес гри, що вона закінчилася набагато пізніше запланованого. Не обійшлося й без захоплюючої серії пенальті. Вона також фінішувала успішно для футбольних легенд – 4:3.

Серія запам’яталася ще й тим, що в одному з епізодів воротар легенд Олександр Горяінов в момент удару кинув свою бутсу у суперника. Також за вимогою ведучого в одному з епізодів на воротах стояли одразу три голкіпери, але Олександр Педан пробив не лише повз них, але й не влучив у рамку воріт.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin