Вінниця
29.03.2024
8.96° C
Вгору

У Вінниці триває асфальтування вулиць приватного сектору за програмою співфінансування

Цьогоріч роботи з асфальтування доріг приватного сектору стартували у середині червня. Наразі вже є свіже покриття на провулку Мистецький (мікрорайон Сабарів) та вулиці Москвіна (мікрорайон Старе місто). А дорожня техніка продовжує працювати ще на 3 вулицях у цих мікрорайонах: М. Заньковецької, Панаса Мирного та на пров. 1-й Трамвайному. Капітальні ремонти відбуваються за програмою співфінансування – це, коли 70% вартості робіт сплачується з міського бюджету, а решта 30% – внесок самих мешканців.

«Зазвичай мешканці приватного сектору подають свої заявки на участь у програмі співфінансування асфальтування доріг наприкінці року. Попередньо вони схвалюють відповідне рішення на загальних зборах, де погоджують умову дольової участі та обирають ініціативну групу зі збору коштів. На сьогодні у плановому порядку визначено 17 вулиць, на яких відбуватимуться ремонти, а загалом маємо сотню подібних заявок», – розповіла голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталія Панчук.

 

Зокрема, цьогоріч черга дійшла до вулиці М. Заньковецької, що у мікрорайоні Сабарів. Роботи саме у розпалі. Дорожники вже розпочали стелити новенький асфальт. За процесом уважно спостерігають ініціативні місцеві.

 

«Раніше тут був щебінь та суцільні ями – ні пройти, ні проїхати. Навіть швидка не завжди могла дістатися. А тепер, бачите, як вже гарно у нас буде. Люди радіють. Геть і не думали, що під час війни нам зроблять дорогу, але слава Богу, все вийшло», – каже мешканка вулиці М. Заньковецької Валентина.

 

А секретар комітету мікрорайону Сабарів Тетяна Микитюк не натішиться, адже тепер і її мама – у свої 80 – зможе ходити гладенькою доріжкою. «Мешканці вулиці дуже згуртовано та дружно підійшли до справи. І навіть зараз нерідко виходять пригостити дорожників чаєм чи кавою. Ті ж, у свою чергу, доброзичливо ставляться до людей, дослухаються до їхніх побажань, – розповіла Тетяна Микитюк і наголосила: – За те, що робиться така краса, ми дуже вдячні нашій міській раді, безпосередньо міському голові Сергію Моргунову, а ще голові Асоціації самоорганізації населення Наталії Панчук».

 

Загалом капітальні ремонти охопили 3 вулиці мікрорайону Сабарів. На провулку Мистецькому роботи вже завершили. Тут проклали 1350 квадратних метрів новенького асфальту, на черзі вулиці Панаса Мирного та Марії Заньковецької, де планують заасфальтувати відповідно 920 та 2920 квадратних метрів доріг.

 

«Якісна інфраструктура дуже важлива для мешканців нашого мікрорайону. Свідченням цього, згуртованість людей. Загальні збори ми провели 4 роки тому, а два останні наполегливо збирали кошти. Звісно, ми навіть не сподівались, що цьогоріч усе вдасться. Коли нам зателефонували і повідомили про участь у програмі та ще й відразу по трьох вулицях – це була велика радість», – зізнається голова комітету мікрорайону Сабарів Валентина Мельник. А ще додала, що найдовшою, а відтак найбільш проблемною була вулиця М. Заньковецької. На її оновлення люди зібрали 370 тисяч гривень, а з бюджету громади виділили 3 мільйона. Тож, неважко порахувати наскільки вагомою та дієвою є допомога з боку міської влади, зауважила Валентина Мельник.

 

Переваги участі у програмі співфінансування асфальтування доріг вже можуть оцінити також мешканці вулиці Москвіна (540 кв. м нового асфальту) та провулку 1-й Трамвайний (900 кв. м за планом), що у мікрорайоні Старе місто.

 

«Загалом у червні капітальні ремонти стартували на 5 вулицях приватного сектору Вінниці. Звичайно, усім сьогодні складно, відтак ще більш цінною у цей час є підтримка ініціативи людей. Дуже приємно, що міська рада дотримується цього принципу ось уже більше 10 років і не зраджує йому навіть попри війну», – наголосила голова Асоціації самоорганізації населення Наталія Панчук.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin