Вінниця
20.04.2024
11.21° C
Вгору

У центрі Варшави виставили знищені українською армією російські танки

«За нашу та вашу свободу»! У центрі Варшави виставили знищені українською армією російські танки. Це перша в Європі виставка знищеної російської зброї. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє Міністерство оборони України.

Нагадаємо, формат виставки-демонстрації знищеної ворожої техніки у центрі міста вперше застосували у Вінниці. Виставка викликала неабиякий інтерес у вінничан та гостей міста.

 

«Людям у Європі важко уявити, яку армаду вогню та заліза і якою ціною стримує Україна. Війни такого масштабу не було вже 80 років. І багато людей не знають, що це за відчуття», – розповіла під час відкриття виставки заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

 

Учасниками  церемонії відкриття також були керівник Канцелярії Прем’єр-міністра Республіки Польща – Міністр Міхал Дворчик, державний секретар Міністерства національної оборони Республіки Польща Войцех Скуркевич. На виставці представлені:

  • основний бойовий танк російської армії – Т72Б (знищений силами оборони України під час бою 31 березня 2022 року біля с. Дмитрівка Бучанського району, у передмісті Києва);
  • 152-мм САУ «Мста-С» (пошкоджена артилерією ЗСУ у Сумській області; в артилерійських дуелях із цією САУ беруть участь, зокрема, польські САУ «Краб»);
  • зразки снарядів реактивних систем залпового вогню «Ураган» та «Смерч» (руйнівна невибіркова зброя, яка використовується російською армією для атак на мирні українські міста та цивільні об’єкти, військові злочини).

За 4 місяці  спротиву російській навалі українські військові  знищили близько 10 000 одиниць російської військової техніки та важких озброєнь. Цього вистачило б на кілька європейських армій. Серед усього українськими ракетами «Нептун» знищено флагман російського чорноморського флоту – крейсер «Москва». Останнього разу корабель такого рангу російський флот втрачав 117 років тому, ще за часів Російської Імперії.

 

Щоб і надалі протистояти російському терору мирних міст, Україні потрібна далекобійна зброя. У першу чергу – реактивні системи залпового вогню, щоб не підпускати російську артилерію та РСЗВ.

 

Щоб закрити небо від ракет, потрібна авіація і системи протоповітряної та протиракетної оборони.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin