Вінниця
19.04.2024
8.49° C
Вгору

У Мінінфраструктури висловили припущення, коли вдасться стабілізувати ситуацію з пальним

Україна внаслідок війни, розв’язаної Росією, переживає низку проблем. Одна з них стосується дефіциту палива. Вінничанам доводиться стояти в черзі годину, щоб заправити своє авто.

 

У Мінінфраструктури висловили припущення, коли вдасться стабілізувати ситуацію.

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков поділився прогнозом у коментарі виданню Financial Times. Він зауважив, що стабілізувати ситуацію з дефіцитом палива вдасться ближче до осені. До того часу, переконаний міністр, вже вдасться підписати довгострокові контракти. Вони дозволять забезпечувати нашу країну паливом з-за кордону.

 

Кубраков зауважив, що зараз дефіцит палива пов’язаний в тому числі з логістикою. Його до нашої держави транспортують вантажівками, а також за допомогою потягів.

 

— Увесь наш імпорт — з ЄС. Раніше ми використовували лише найближчі до України країни та порти в Польщі та Румунії, зараз імпортуємо з Бельгії, Нідерландів, — підкреслив міністр.

 

Ростислав Шурма, заступник глави Офісу Президента, зауважив, що до початку війни через кордони з Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією ми імпортували лише 5% палива. Тепер же через ці кордони до нашої держави транспортується 100% палива.

 

Він також додав, що Київ уже збільшив свою пропускну спроможність. Причому зробив це у десятки разів. Але і цього недостатньо. Тож наявні можливості планують подвоїти.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin