Вінниця
29.03.2024
9.75° C
Вгору

Вінницька лікарня ШМД отримала сучасний рентген-монітор з Бельгії

Нове медичне обладнання з’явилося у Вінницькій міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. Сучасний радіологічний діагностичний монітор для робочої станції лікаря-рентгенолога надала бельгійська компанія Barco. Вона є світовим технологічним лідером, який розробляє обладнання для візуалізації в медицини.

В медзакладі зазначають, що такі монітори для робочих станцій лікаря-рентгенолога гарантують діагностичну якість рентгенівського зображення, високу впевненість лікаря-рентгенолога при описі знімка та максимальну продуктивність.

«Ці сучасні монітори мають свої особливості: візуалізація рентгенівського зображення в градаціях сірого за стандартом DICOM, що дозволяє побачити всю графічну інформацію, яка передається від рентгенівського апарату. Монітори іншого призначення, не діагностичні, не мають такої здатності, в них відбувається втрата частини напівтонів зображення. Також, що важливо, рентгенівське зображення, зроблене на цьому апараті, буде виглядати без змін через 5 років на тому ж моніторі», – розповідає директор Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олександр Фомін.

Директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш зазначає, що сучасний радіологічний монітор вкрай необхідний для лікарні ШМД, адже дає можливість медикам швидко встановити діагноз та допомагає оперативно призначити відповідне лікування.

«Ми вдячні компанії за такий внесок у нашу медицину. Монітор дозволить покращити якість обстеження пацієнтів, лікарі зможуть оперативніше ставити діагнози та лікувати й зберігати життя наших пацієнтів», – каже директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin