Вінниця
29.03.2024
11.06° C
Вгору

У Вінниці запустили додаток «Екомобіль»

У Вінниці запустили мобільний додаток «Екомобіль». Це застосунок для тих, хто сортує відходи і здає їх на переробку. Він доступний у App Store та Play market за тегами #Еко сервіс, #Екомобіль. На спільно накопичені кошти за вторинну сировину, будуть закуплятись саджанці дерев, які восени висадять в дворах та громадських місцях Вінниччини.

 

Як розповіла голова ГО «Клуб екосвідомих людей» Ольга Маліновська, цей проект дозволить зменшити кількість відходів на полігонах і збільшити кількість зелених насаджень у місті.

 

«Щодня 1 людина в день виробляє 1 кг відходів. Тобто, вінничани щодня викидають 400 тис. кг сміття на полігон. Якщо перерахувати на тижні, місяці, роки і десятиліття – це вражаюча цифра. Наш полігон на Стадниці займає площу 13 га. Гора відходів висотою 30 м – трамбована, смердюча, отруйна і дуже небезпечна для природи, а отже, для нас самих», – говорить Ольга.

 

У додатку є детальні правила сортування різних типів відходів, які можна переробити. Є можливість викликати «Екомобіль», щоб передати відсортовану сировину на переробку.

 

Щоразу, коли людина буде передавати на переробку вторсировину, через свій ID у додатку, нараховуватимуться еко-бали. Восени та навесні еко-бали перетворяться на дерева.

 

«За допомогою додатку учасники будуть накопичувати «плюсики» в карму, а потім обмінювати їх на дерева, які вони за бажанням зможуть висадити в своїх дворах, міських парках чи лісах Вінниччини», – говорить Ольга Маліновська.

 

У додатку також є мапа пунктів прийому вторсировини ТМ «Еко-Сервіс», де її можна здавати, не лише в рамках проекту, але й за живі гроші.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin