Вінниця
29.03.2024
8.79° C
Вгору

Понад тисячу луганчан сьогодні у Вінниці отримали допомогу

Сьогодні, 3 червня, у 84 День народження Луганської області земляки луганчани та друзі Луганщини із Вінниці запросили понад 1000 земляків-біженців для отримання гуманітарної допомоги. Зустріч організували за адресою вул. Грушевського, 2, на території Донецького державного університету ім. Василя Стуса.

 

Пані Тетяна з Сєвєродонецька. До Вінниці приїхала 2 квітня. Обрала наше місто, оскільки тут вже був онук, якого відправили ще 25 лютого.

«Ми з онучкою залишились довше. Коли у наш будинок прилетіла ракета, зрозуміли, що треба виїжджати. Дорога була небезпечною: виключали телефони, постійні обстріли. Мій чоловік з старенькою мамою залишились. Але вже два тижні не виходять на зв’язок… У Вінниці допомагає нам племінник, платить за оренду квартири. Ми обов’язково повернемось! Хоч пішки! Тільки додому! Будемо жити навіть у сараї. Можливо, нам колись побудують вагончики і потроху все відновиться. Я живу цими надіями», – каже пані Тетяна.

Організатор заходу – Благодійний фонд “За Луганщину”, який відкрив по Україні вже 15 осередків, в тому числі у Вінниці.

“Від самого початку воєнних дій БФ «За Луганщину» здійснює постачання гуманітарної допомоги на підконтрольну територію Луганської та Донецької областей. Наші хаби активно працюють, окрім Донбасу, також у містах Дніпрі, Кам’янському, Києві, Вінниці, Кропивницькому, Знам’янці, Івано-Франківську. Зараз на підході – відкриття міні-хабів у Хмельницькому, Тернополі, Луцьку, Рівному, Черкасах, Полтаві, Кременчуці і в багатьох інших містах.”, – зазначає один з меценатів БФ “За Луганщину” Андрій Юзвенко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin