Вінниця
20.04.2024
3.01° C
Вгору

З 1 вересня можуть запрацювати школи з бомбосховищами

З наступного навчального року діти зможуть ходити до тих шкіл, які забезпечені бомбосховищами. Наявність укриттів та їхні умови ще має перевірити Міносвіти.

З 1 вересня почнуть працювати в офлайн режимі школи, які забезпечені бомбосховищами. Таку позицію висловив заступник міністра освіти Андрій Вітренко.

За нашими планами відкриються ті школи, які будуть забезпечені бомбосховищами. Такі школи в Україні існують, — сказав посадовець у телемарафоні «Єдині новини».

Також Вітренко розповів, що наразі Міносвіти проводить аудит шкіл щодо питання, чи є в них бомбосховища та відповідні засоби, щоб забезпечити безпеку дітей та працівників.

У вінницькому департаменті освіти міськради розповіли, що наразі обговорюють питання щодо облаштування сховищ у школах та дитсадках, аби запустити очне навчання з 1 вересня.

“У нас загалом шкіл та дистадків 105 закладів, і ми будемо докладати всіх можливих зусиль, аби з 1 вересня запустити очне навчання, — сказала директорка департаменту освіти міськради Оксана Яценко.

Якраз через процес обладнання сховищ, у вінницьких школах цього року не будуть діяти пришкільні табори.

“Їх, однозначно, не буде. Які можуть бути пришкільні табори без повноцінних бомбосховищ? Якраз їх ми будемо робити протягом цього літа. Усе літнє дозвілля дітей буде організовано на базі підліткових клубів за місцем проживання «VinSmart», — розказала Яценко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin