Вінниця
29.03.2024
8.33° C
Вгору

Вінницька міська рада спрямовує 100 млн грн на підтримку армії

З початку війни Вінницька міська рада переформатувала свою роботу відповідно до умов воєнного часу, а в бюджет внесено низку змін, які дозволили значну частину коштів спрямувати на підтримку Збройних Сил України. На черговому засіданні сесії міської ради, яке відбулось 27 травня, депутати знову схвалили рішення, яке дозволить направити ресурс громади на потреби військових. Цього разу – 100 млн грн підуть на підсилення обороноздатності країни через інструмент військових державних облігацій.

 

Військові облігації — це цільові цінні папери внутрішньої державної позики. Їх випускає Міністерство фінансів України. Кошти від цих облігацій використовують на потреби ЗСУ та держави в умовах воєнного стану. При купівлі облігацій, держава гарантує повернення всієї суми інвестиції.

 

Вінниця планує прибрати державні цінні папери внутрішньої державної позики на загальну суму до 100 млн грн терміном на 3 місяці за рахунок тимчасово вільних коштів бюджету Вінницької міської територіальної громади з поверненням коштів до кінця року.

 

Очільник Вінниці Сергій Моргунов зазначає, що придбання військових облігацій – це ще один внесок Вінницької громади у боротьбу з цинічним і жорстоким окупантом.

 

«Враховуючи ситуацію, яка зараз відбувається в країні, ми не можемо проводити роботи по наших муніципальних проєктах. Тож є пропозиція, щоб наявні кошти територіальної громади направити на Перемогу – на підтримку нашої армії. Зараз ми інвестуємо в нашу країну, а згодом ці кошти повернуться, і ми зможемо використати їх на розвиток територіальної громади», – каже Сергій Моргунов.

Депутати одноголосно ухвалили дане рішення.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin