Вінниця
16.04.2024
19.85° C
Вгору

У Вінниці відбувся майстер-клас від документалістки Лариси Артюгіної

Минулого тижня у Вінниці, на базі у мистецького простору «ПІЧ» відбулася онлайн-зустріч документалістки Лариси Артюгіної з творчою молоддю, яка цікавиться документальним кіно. Також під час зустрічі режисерка презентувала відеопроєкт #БудемоЖити#WeLiveOn, мета якого – показати світу документальні свідчення боротьби цивільних українців проти воєнної російської агресії.

 

Як повідомляють в «Печі», під час свого воркшопу Лариса Артюгіна розповіла присутнім, в чому головна роль документального кіно та як саме можна фільмувати події війни та як з’явився проєкт #БудемоЖити#WeLiveOn.

«З перших днів війни я думала: як я можу воювати за Україну не з автоматом, а з камерою? Треба, аби про Україну знали, знали як кожен з нас докладає зусиль для спільної перемоги. Оскільки люди люблять те, що добре знають, тому важливо показувати світові щоденну боротьбу українців і їх щирі історії. З подібних роздумів і виник проєкт #БудемоЖити#WeLiveOn», – каже режисерка.

Також спільно з редакторкою «docUA Platform» Наталею Багинською, Лариса Артюгіна оприлюднила Маніфест документалістів, який закликає усіх українців знімати короткі відеоролики про свою участь у боротьбі з рашизмом і надсилати на Платформу української документалістики. Команда волонтерів, монтажерів і перекладачів проєкту допоможе покращити фінальне відео, додати субтитрування іноземними мовами та розмістити відеоролик на медіаресурсах “docUA Platform”. Зокрема, на YouTube-каналі Платформи.

«Знімати можна просто на мобільний телефон, важливо відповісти на головне питання: як саме ти допомагаєш ЗСУ перемагати у війні з росією?», – каже режисерка, закликаючи долучатись до проєкту.

Як підкреслюють в артпросторі «ПІЧ», кожен має можливість зафільмувати унікальні події нової української реальності та розказати свої вражаючі історії на «docUA Platform».

 

Контакти представників Платформи – за ЦИМ посиланням.

Організатори зустрічі – «Future Development Agency» спільно з Мистецьким об’єднанням «Plai» та Civil Defence Assistance Foundation, Vilnius, Lithuania.

Довідка:

Лариса Артюгіна — українська кінорежисерка родом з Вінниці. Членкиня Спілки кінематографістів України, Спілки театральних діячів України, творчого об’єднання «Вавилон’13» та Асамблеї діячів культури України. Керівник громадської організації «Новий Донбас». Продюсерка «docUA Platform – Платформа української документалістики».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin