Вінниця
28.03.2024
16.24° C
Вгору

У Вінниці проводять набір на безкоштовні курси розмовної української мови

До 1 червня цього року в рамках проєкту «Вільна українська» триває реєстрація на офлайн-курси української мови для всіх охочих підлітків (12-17 років) та дорослих. Курси створені як для вінничан, так і для внутрішньо переміщених осіб, які зараз проживають у Вінницькій МТГ.

«Не секрет, що в теперішніх реаліях питання мови в нашій країні стоїть особливо гостро. Але не може не радувати той факт, що сьогодні все більше українців усвідомлюють, наскільки важливим є відмежування від агресора, у тому числі й мовне. Саме тому виникла ідея запровадження проєкту «Вільна українська», метою якого є допомога підліткам та дорослим у невимушеній атмосфері подолати психологічні бар’єри при вивченні мови, покращити навички розмовної української. Курси будуть корисними як для молодших, так і для старших слухачів. Викладатимуть їх досвідчені фахівці із числа вчителів-філологів нашої громади, аби в кожного охочого українська була вільною, як і наша незламна держава», – каже директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Організатор – Вінницька міська рада у партнерстві з командою Всеукраїнської ініціативи «Навчай українською».

Запланована тривалість курсів – 24 заняття.

Для того, щоб стати слухачами курсів необхідно до 01.06.2022 р. зареєструватися за посиланням: https://forms.gle/BsJWmKFA1ejs9GFQ8

Про зарахування до груп та початок занять учасників повідомлять в індивідуальному порядку.

Попередній розклад Для підлітків:

  • Підлітковий клуб за місцем проживання «VinSmart» (м. Вінниця, вул. Соборна, 91): понеділок, середа, п’ятниця, 15:00-16:30;
  • Підлітковий клуб за місцем проживання «VinSmart» (м. Вінниця, вул. Стельмаха, 25): понеділок, середа, п’ятниця, 15:00-16:30.

Для дорослих:

  • Вінницька міська бібліотека №1 (м. Вінниця, просп. М. Коцюбинського, 49): вівторок, середа, четвер з 17:00-18:30;
  • Вінницька міська бібліотека №13 (м. Вінниця, просп. Космонавтів, 39): понеділок, вівторок, четвер з 17:00-18:30.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin