Вінниця
28.03.2024
11° C
Вгору

Центр реабілітації «Гармонія» організовує дозвілля для людей з інвалідністю

Попри війну працівники Центру реабілітації «Гармонія» ім. Раїси Панасюк продовжують активно опікуватися своїми підопічними. Наразі психологи, логопеди та соціальні педагоги консультують їх в онлайн-форматі та поза межами приміщення. Це зумовлено заходами безпеки та необхідністю підтримувати постійний контакт із людьми, які вирішили виїхати з міста на певний час. До тих, хто не змінив місця проживання, фахівці Центру навідуються в разі потреби проведення масажів та лікувальної фізкультури.

 

Втім, не лише терапією обмежується нині діяльність «Гармонії». Тут подбали і про організацію корисного та цікавого дозвілля для людей з інвалідністю. З настанням теплої погоди запрацював мобільний офіс Центру. Вже два тижні його працівники проводять зустрічі на свіжому повітрі.

 

«Ми збираємось не у приміщенні, а на вулиці – у місцях, куди людям на візках, милицях чи з ціпком діставатися найбільш зручно та комфортно. Це зазвичай відбувається в їхніх мікрорайонах, поблизу їхніх осель. Це необхідно і в межах безпеки, адже у разі повітряної тривоги люди мають знати, де знаходяться укриття, й мати змогу швидко до них дістатися», – каже директорка Центру реабілітації «Гармонія» ім. Р. Панасюк Олена Чорнобривенко.

Такі зустрічі у мобільному офісі вже відбулися у мікрорайонах Тяжилів, Вишенька, Замостя, а також у зоодворику та Подільському зоопарку. Зокрема, під час пікніка на березі Вишенського озера всі охоче навчалися підтримувати вогонь та готували гречану кашу з м’ясом і кукурудзу.

 

У «Гармонії» переконані, що такі навички приготування їжі дуже корисні в умовах війни, а тому будуть організовувати польові кухні й надалі. Також у найближчі два тижні на відвідувачів Центру чекає й серія логопедичних пікніків.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin