Вінниця
25.04.2024
10.54° C
Вгору

«Укравтодор» виставив на аукціон уражений кулями дорожній знак

“Укравтодор” оголосив перший благодійний онлайн-аукціон на платформі “Prozorro.Продажі”. Перший лотом став вже легендарний дорожній знак, який був створений на третій день повномасштабної війни та вказує російським окупантам напрямок руху: “Нах*й, знов нах*й, до росії нах*й”. Стартова ціна за лот – 50 тисяч гривень або ж 1,5 тисячі доларів.

 

Як йдеться на Facebook-сторінці “Укравтодору”, онлайн-аукціон відбудеться 2 червня. Кошти з продажу перерахуються на спеціальний рахунок Національного банку України на потреби ЗСУ.

 

Виставлений на аукціон дорожній знак – із Сумської області. На ньому є сліди від куль. Зазначається, що новий власник знаку зможе встановити його в межах свого домогосподарства або в іншому місці (окрім доріг загального користування).

 

За словами дорожників, оскільки аукціон відбувається онлайн, участь в ньому можна взяти з будь-якої точки світу. Для цього потрібно зареєструватися до 18:00 1 червня за ЦИМ посиланнямУсі зареєстровані учасники отримають посилання на участь в аукціоні у день його проведення. Інформація про учасників аукціону, а також підтвердження оплати за лот будуть опубліковані на сайті Prozorro.Продажі. Відомо, що завдяки благодійним аукціонам у державній системі “Prozorro.Продажі” вже вдалось зібрати більш ніж 4 мільйони гривень.

 

«Для тих, хто пропустив, нагадаємо історію виникнення такого дороговказу. Щойно російські війська почали широкомасштабний наступ, стало зрозуміло, що навігація у них застаріла, карти якихось 80-х років. “Укравтодор” дав вказівку в областях демонтовувати чи замальовувати знаки із назвами населених пунктів. Діяти було потрібно швидко, і 26 лютого ми звернулися по допомогу до всіх українців, щоб вони робили демонтаж у своїх населених пунктах. А на противагу створили універсальний вказівник для окупантів, який в деяких областях навіть дорожники та комунальники встановили», – розповідають в “Укравтодорі”.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin