Вінниця
19.03.2024
-0.29° C
Вгору

У Вінниці попрощались з загиблими льотчиками

Cьогодні, 23 травня, у Вінниці провели в останній політ військових льотчиків 7-ї бригади тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України підполковника Ігоря Хмару та майора Іллю Негара. 19 травня, виконуючи бойове завдання, екіпаж українського бомбардувальника Су-24М героїчно загинув на сході країни.

 

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

 

У знак шани, над містом кружляли літаки, коли тривала церемонія прощання.

 

«Обидва пілоти родом з Вінниччини, обидва з дитинства мріяли про небо та бажали пов’язати своє життя з військовою авіацією. Офіцери у різний час навчалися в Харківському університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Ігор Віталійович був командиром авіаційної ескадрильї, а Ілля Борисович – старшим штурманом авіаційної ескадрильї», – повідомляють у Командуванні.

Там зауважують, від початку широкомасштабної російської агресії у складі екіпажу льотчики виконали 14 бойових вильотів, знищили десятки одиниць військової техніки, сотні рашистських окупантів.

 

«Ми усі сьогодні у глибокій скорботі, війна забирає у нас кращих синів. Нині мені важко підібрати слова для рідних, близьких, для всіх нас. Немає більшого горя, коли батьки ховають своїх дітей. Ми обов’язково помстимося окупантам за кожного побратима. За горе та смерть, які принесла підступна орда на нашу землю. Запевняю всіх присутніх, окупанти не завоювали повітряний простір і не мають тотальної переваги в повітрі саме завдяки нашим захисникам неба, льотчикам, штурманам, зенітникам та іншим воїнам. Сьогодні над Вінницею бойові літаки Повітряних Сил… Не потрібно їх лякатись. Це наші літаки! Це наші льотчики! Вони віддають останню шану нашим Героям! Спочивайте з миром, браття! Пам’ять про вас завжди житиме у наших серцях!», – сказав у своїй промові Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin