Вінниця
19.03.2024
-0.03° C
Вгору

Через війну 20 підприємств з інших регіонів зупинились у Вінниці

Із 30 підприємств, які релокувались до нашого регіону, 20 – зупинились у Вінниці. Про це на своїй сторінці у фейсбуці та телеграм-каналі повідомив міський голова Сергій Моргунов. Він підкреслив, Вінниця завжди активно залучала інвестиції, та зараз ключове – допомогти бізнесу швидко адаптуватись у громаді. Адже кожен працюючий підприємець зміцнює фундамент економіки, а значить – і оборону нашої країни.

 

Очільник міста також розповів, що географія релокованого бізнесу досить різноманітна: з Маріуполя – 9 підприємств, з Харкова – 4, з Києва та Херсона – по 3 і з Дніпра – 1. Серед напрямів, на яких спеціалізуються ці підприємства, – логістична сфера, металообробка, виробництво устаткування, оптова торгівля, текстильна промисловість, допоміжна діяльність у рослинництві та інші.

 

«Наша команда супроводжує бізнес на усіх стадіях – від запиту на релокацію і до фінального рішення зареєструватись та запуститися заново. І важливо, що спільно ми досягаємо результату. Вже три компанії відновили роботу у Вінниці. Зокрема, це завод харківської компанії UBC Group, яка є лідером з виробництва холодильного обладнання на світовому ринку. Раніше менеджмент компанії обрав Вінницю для перенесення своїх потужностей з окупованого Криму. Повномасштабна війна змусила знову рятувати бізнес – і знову прийняла Вінниця. Головне, щоб підприємство упевнено стало на ноги», – зазначив Сергій Моргунов.

 

За його словами, готується до запуску і підприємство «СТАЛЕКС», яке теж є одним з найбільших виробників у світі в своїй ніші – виготовлення інструментів для б’юті-індустрії.

 

«Для Вінниці це нові робочі місця і надходження для бюджету, що надзвичайно важливо, враховуючи, що ситуація з фінансами громади не проста. Також ми отримали можливість підсилити промисловий потенціал нашого міста. Процеси релокації тривають. Зараз у нас в роботі ще вісім запитів. Потенційним партнерам показали вільні виробничі та складські площі, опрацьовуємо оптимальні варіанти. Про результати розповім згодом. Вболіваю за кожний бізнес, який має сміливість і завзятість працювати. Разом ми вистоїмо і переможемо!» – наголосив міський голова.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin