Вінниця
19.03.2024
1° C
Вгору

Отримати щеплення від COVID-19 можна у 5-ти ЦПМСД Вінниці

Вакцинація надзвичайно важлива в умовах поширення штаму Омікрон, тим більше під час війни, коли застережні заходи, як от носіння маски, дистанція, провітрювання приміщень, дотримуються не завжди. Відтак, у департаменті охорони здоров’я ВМР просять вінничан не легковажити зі своїм здоров’ям та робити щеплення.

 

«Наразі у Вінниці в достатній кількості є вакцина Pfizer та CoronaVac. Для отримання щеплення можна звернутися до сімейного лікаря, з яким укладена декларація, чи до будь-якого Центру первинної медико-санітарної допомоги у робочі дні з 10:00 до 18:00 год», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

 

Зазвичай первинна вакцинація від COVID-19 передбачає введення двох доз, і важливо отримати обидві. А всім, у кого пройшло 6 місяців від щеплення другою дозою, слід зробити бустерну, щоб посилити захист.

 

У місті Вінниця для отримання щеплення можна звернутись:

  • КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» – вул. М.Зерова,13
  • КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» – вул. Магістратська,44
  • КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №3» – вул. Хмельницьке шосе,96
  • КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №4» – вул. Замостянська,18
  • КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №5» – вул. Замостянська,49

Нагадаємо, вакцинація від коронавірусу в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Відтоді у Вінниці повне щеплення отримали понад 156 тисяч людей або 52% від дорослого населення. Щодо бустерної дози, то наразі її зробили вже більше 10,5 тисяч містян, що відповідно становить 3,5%.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin