Вінниця
29.03.2024
12.6° C
Вгору

У Вінниці для дітей-переселенців провели екскурсію у Подільському зоопарку

Для понад 30 дітей-переселенців віком від 5 до 15 років та їх батьків, які мешкають у нашому місці, 18 травня провели екскурсію до Подільського зоопарку у Вінниці. Тут діти на власні очі змогли побачити різноманітних представників світу тварин, а також завітали у «ДиноПарк Вінниця».

«Педагоги наших підліткових клубів вже два місяці проводять майстер-класи та конкурси для дітей-переселенців. Сьогодні ми вирішили запросити їх на екскурсію до зоопарку», – зазначив директор мережі комунальних закладів “Центр підліткових клубів за місцем проживання” Дмитро Мира.

 

«Ми намагаємось залучати дітей, які вимушені були тікати від війни до різноманітних заходів, адже їм потрібно відволіктись від негативних думок. Раніше ми проводили майстер-класи в місцях для тимчасового проживання. З плином часу люди адаптувалися, тому ми вирішили, що вже час їх ближче познайомити із нашим мальовничим містом. Оскільки діти розповідали, що вони вдома мали різних тварин і за ними дуже сумують, тож ми вирішили організувати для дітей екскурсію до нашого зоопарку», – розповіла начальниця відділу молодіжної політики Юлія Мончак.

 

Хлопчики та дівчатка були у захваті від побачених тварин. «Я лише один раз був у зоопарку – коли ми жили в Донецькій області. Сьогодні ми всі побачили таких великих і красивих тварин, особисто я – погладив м’якенького баранчика», – розповів восьмирічний хлопчик Віталій із Донецької області.

 

На завершення екскурсії організатори роздали солодощі, діти перебували у піднесеному настрої, отримали багато позитивних емоцій та вражень, які залишаться із ними на усе життя.

 

За сприяння Вінницької міської ради планують й надалі проводити безкоштовні екскурсії, піші екскурсії містом та майстер-класи.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin