Вінниця
19.03.2024
0.79° C
Вгору

Червоний Хрест заявляє про реєстрацію військовополонених з «Азовсталі»

Міжнародний комітет Червоного Хреста заявив, що почав реєстрацію сотень військовополонених, які залишають завод «Азовсталь» в українському портовому місті Маріуполь.

 

«Протягом останніх 2 днів ми зареєстрували сотні військовополонених, які залишають завод «Азовсталь» у Маріуполі. Реєстрація військовополонених є важливою частиною нашої роботи. Дуже важливо, щоб з ними поводилися гуманно та гідно», – повідомляє МКЧХ у твіттері 19 травня.

 

Міністерство оборони Росії стверджує, що майже 1000 українських бійців на заводі «здалися» станом на 18 травня, в той час як тривають переговори щодо долі ще сотень, які, як вважають, все ще перебувають на «Азовсталі».

 

Українська сторона цих заяв Москви наразі не коментувала.

 

У заяві МКЧХ йдеться, що процес реєстрації, який триває, передбачає документування особистих даних, таких як ім’я, дата народження та інформація про найближчих родичів.

 

Це «дозволяє МКЧХ відстежувати тих, хто був схоплений, і допомагати їм підтримувати зв’язок зі своїми сім’ями», – йдеться в заяві.

У ній додають, що, згідно з Женевськими конвенціями, МКЧХ має право опитувати військовополонених «без свідків» і що побачення з ними не повинні бути «неправомірно обмежені».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin