Вінниця
18.04.2024
5.09° C
Вгору

Сьогодні вся Україна відзначає День вишиванки

Сьогодні, 19 травня, вся Україна відзначає День вишиванки. З нагоди свята Дня вишиванки учні та педагоги закладів загальної середньої та дошкільної освіти долучились до фоточеленджу «Вишиванка – наш генетичний код!»

У рамках челенджу діти публікували власні світлини та фотознімки своїх родин у вишиваному вбранні. Ініціативу підтримали й педагоги закладів. Відтак стрічки соціальних мереж під єдиним хештегом #вишиванка_vincode замайоріли яскравими барвами вишиванок.

«Ми маємо дбати про збереження й популяризацію українських традицій та цінностей нашого народу. І наша місія як освітян – привчати до цього молоде покоління. Адже в сучасних реаліях як ніколи потрібно єднатися заради захисту нашої національної ідентичності та самобутності. І День вишиванки – чудова нагода для цього», – зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Сьогодні діти та молодь, як і всі українці, усвідомлюють, цінність нашої вишиванки, адже історія української вишиванки – це історія українського народу.

«Вишиванка для нас не просто особливий одяг, традиція, символ. Це – наш споконвічній оберіг, це – наша духовна броня. Придивіться, наскільки унікальні візерунки у кожному регіоні України, але у всіх є спільна риса – усі вони про життя, віру, свободу. І про перемогу добра над злом. І нехай цей сакральний захист століть оберігатиме наших воїнів, кожну родину, нашу рідну Вінницю і Україну!», – привітав зі святом Сергій Моргунов

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin