Вінниця
19.03.2024
-0.03° C
Вгору

Європейська комісія затвердила план відбудови України

Європейська комісія затвердила План відбудови України. Як повідомив 18 травня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, ЄС стане “ключовим гравцем” у майбутній відбудові України.

 

“Ми разом будемо не просто відновлювати те, що зруйнували росіяни, а будемо будувати Нову Україну. За новими європейськими правилами”, — зазначив він.

Європейський Союз буде спиратися на план, який розробляє Нацрада з питань повоєнного відновлення України. Тобто Україна буде “власницею” процесу, але для максимальної прозорості та ефективності будуть залучати європейських партнерів. Спільний план спиратиметься на 4 стовпи:

  1. відбудова всієї інфраструктури за найновішими стандартами та європейською політикою
  2. модернізація української держави та наших інституцій
  3. максимальна інтеграції України з ЄС в усіх сферах і напрямках
  4. економічна трансформація, в тому числі нові можливості для українського бізнесу.

Раніше Кабінет Міністрів за дорученням Президента Володимира Зеленського підготував План відновлення країни, який став одним з компонентів United 24.

 

Напередодні президент України Володимир Зеленський підписав указ про підтримку ініціативи заснування національного бренду United 24. Мета — обʼєднання зусиль міжнародних партнерів щодо підтримки України в захисті незалежності, територіальної цілісності та суверенітету, а також у повоєнному відновленні. Кабінету Міністрів України доручено забезпечити розробку концепції United 24, і запровадити “єдине вікно” для надходження коштів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin