Вінниця
19.03.2024
-0.59° C
Вгору

У Вінниці пацієнтам з пересадженими органами розпочали робити життєво необхідні дослідження

У лікувально-діагностичному центрі безкоштовно проводять діагностику ефективності підтримуючої терапії. Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбук та у телеграм-каналі.

 

У Вінниці понад 70 людей з трансплантованими органами. Вони повинні регулярно проходити спеціальну діагностику, щоб лікарі могли призначити адекватну терапію. Це необхідно для підтримання життя донорських органів.

 

“На основі аналізів корегують лікування, яке запобігає відторгненню трансплантованого органа. Це як з контролем цукру у крові хворих на діабет. Періодичне тестування дозволяє підбирати індивідуальну дозу ліків та стежити за їхнім впливом на організм пацієнта”, – розповів міський голова.

 

Сергій Моргунов зазначив, що державні лабораторії у Вінницькій області таких аналізів не проводять. Водночас вінничани їздили на діагностику до Києва у Національний інститут хірургії і трансплантології ім. О. Шалімова.

 

“З початком повномасштабного вторгнення це стало проблемою для пацієнтів, з чим і звернулись до нас представники ініціативної групи трансплантованих пацієнтів”, – повідомив очільник громади.

 

Вінницький міський голова зазначив, що вирішити це питання вдалось спільно з благодійним фондом «Подільська громада», завдяки чому організували постачання реактивів.

“Фахівці інституту ім. Шалімова провели навчання персоналу нашого лікувально-діагностичного центру. А необхідним сучасним обладнанням лабораторія була забезпечена”, – зауважив Сергій Моргунов та додав: – Синергія зусиль здатна долати найскладніші виклики. Коли влада і громадський сектор працюють як одна команда, ми можемо робити набагато більше для нашого міста”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin