Вінниця
29.03.2024
8.96° C
Вгору

Сьогодні в Україні та світі вшановують пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу

Злочини радянської влади проти корінних жителів Криму повторюються і через 78 років, наголосив Вінницький міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбук та у телеграм-каналі.

 

“78 років тому розпочалась депортація кримських татар. На «спецпоселення» до Центральної Азії відправили понад 183 тисячі людей, на примусові роботи до Московського вугільного тресту – 5 тисяч, до таборів фронтового резерву – 6 тисяч та ще стільки ж до ГУЛАГу”, – зауважив Сергій Моргунов.

 

Міський голова відзначив, що понад 20 років радянська номенклатура заперечувала цей злочин і лише у 1989 році кримським татарам дозволили повернутися додому.

 

“Та після анексії Криму росією кримські татари знову зазнали переслідувань. Російські окупанти використовують ті ж енкаведистські методи та каральні операції. Чи могли б ми колись подумати, що геноцид народів можливий у XXI столітті? – написав Сергій Моргунов та додав: – Ненависть, яку культивують в росії, знищить їх самих”.

 

Вінницький міський голова також зазначив, що на сьогодні спільна мета українців – звільнити територію України від загарбників та домогтись міжнародного трибуналу для усіх злочинців.

 

“Ми ніколи не пробачимо. І завжди шануватимемо світлу пам’ять невинних жертв”, – додав Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin