Вінниця
20.04.2024
5.12° C
Вгору

Адвокати та судді Вінниці зібрали гроші на позашляховик для ЗСУ

Сьогодні у Вінниці  адвокати та судді «продавали» власні знання та досвід. Все заради благородної цілі, а саме, придбати для колег, які наразі служать в ЗСУ та захищають нашу державу від сусіда-агресора росії, позашляховик. Авто планують передати підрозділу, де служить багато адвокатів. Назву підрозділу з ціллю безпеки не називають. Як відомо, держава не забезпечує військових легковим транспортом, лише виключно військовою технікою, хоча потреба у автівках є однією з критичних.

Щоб допомогти колегам-адвокатам та зібрати кошти на позашляховик, колектив Адвокатського об’єднання «Консильєрі» організували у хабі “Місто змістів” благодійний семінар під назвою “Школа молодого адвоката: коротко про головне”.

 

“Останніми роками побільшало молодих адвокатів, у них є потреба у додаткових знаннях. У себе в колективі ми обговорювали це питання, а коли багатьох наших колег призвали захищати країну, вирішили об’єднати дві корисні справи: навчити адвокатів та зібрати кошти на машину для ЗСУ. Вхід на наш захід вільний, але за можливості можна залишити будь-яку суму на придбання автівки”, – розповів організатор семінару, керуючий партнер Адвокатського об’єднання «Консильєрі» Юрій Зажирко.

Своїм досвідом погодились поділитись аксакали юриспруденції, серед них: Голова Кваліфікаційної палати Вінницької КДКА Костик Наталія Олександрівна, Голова Сьомого апеляційного адміністративного суду Кузьмишин Віталій Миколайович, заступник голови Вінницького апеляційного суду Стадник Ігор Михайлович, Голова господарського суду Вінницької області Тісецький Сергій Сергійович, Голова Вінницького окружного адміністративного суду Дончик Віталій Володимирович,  Голова Вінницького міського суду Вінницької області Гайду Ганна Володимирівна.

 

Варто зазначити, що з початку повномасштабної війни, щомісяця, українські служителі Феміди перераховують на потреби ЗСУ понад 200 млн грн. Ініціативу ВСУ та Ради суддів щодо перерахунку нашим захисникам 50%  суддівської винагороди, тобто заробітної плати, підтримали усі ланки судової системи.

 

Під час благодійного семінару обговорили правові нюанси воєнного стану, мобілізації, норми етичної поведінки адвоката та деталі кримінальної юрисдикції. Чимало питань стосувались саме явки до суду, проведення дистанційного судового засідання, запровадження з 24 лютого 2022 року поняття «письмовий розгляд справи» тощо.

 

Збір коштів стартував. Благодійний внесок можна зробити шляхом перерахування коштів на картку — 4441114465164596.

Отримувач: Кашпрук Тетяна

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin